Сьогодні, 08 жовтня 2024 року відбулось засідання Комітету з питань антикорупційної політики під головуванням  Голови Комітету Анастасії Радіної.

Відповідно до порядку денного на засіданні Комітету обговорено законопроекти в рамках антикорупційної експертизи. За результатами обговорення Комітет ухвалив наступне рішення:

-проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання державного нагляду в сфері електронних комунікацій та оперативного забезпечення сталості електронних комунікаційних мереж» (реєстр. № 11431) визнано такими, що не відповідає вимогам антикорупційного законодавства;

-законопроекти реєстр.№ № 12038-1, 11376 визначено такими що відповідають вимогам антикорупційного законодавства, але містять зауваження;

-законопроекти №№ 12039, 11493 – відповідають вимогам антикорупційного законодавства. 

Також на цьому засіданні Комітет повернувся до розгляду проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів» щодо особливостей управління культурними цінностями та іншими активами» (реєстр. № 11280-1), який був підготовлений до ІІ читання. За результатами обговорення Комітет ухвалив рішення про перегляд та врахування однієї з поправок у новій редакції та вніс нову поправку.

Комітет рекомендував Верховній Раді України прийняти законопроект № 11280-1 у другому читанні та в цілому як Закон.

Слід нагадати, що законопроектом пропонується запровадити належний спосіб управління арештованими активами у вигляді об’єктів мистецтва з метою їх збереження для майбутніх поколінь українців, а також врегулювати інші важливі питання, з якими у своїй роботі стикається Національне агентство.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку