У вівторок, 17 жовтня 2023 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики під головуванням Голови Комітету А. Радіної, на якому розглянуто законопроект (реєстр. № 9457), з опрацювання та підготовки якого Комітет визначено головним.

У засіданні взяли участь Голова Національного агентства з питань запобігання корупції О. Новіков та інші посадові особи Національного агентства.

Проектом Закону пропонуються зміни до Закону України «Про запобігання корупції», зокрема щодо:

- включення Державного бюро розслідувань до переліку спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції;

- уточнення переліку суб’єктів, на яких поширюється дія Закону, переліків посад/службових осіб, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища, відомостей, що зазначаються у декларації;

- доповнення вимог для кандидатів до складу Громадської ради при Національному агентстві;

- підвищення ефективності превентивних механізмів щодо обмеження сумісництва, суміщення з іншими видами діяльності та врегулювання конфлікту інтересів;

- уточнення деяких положень щодо проведення Національним агентством  антикорупційної експертизи нормативно-правових актів.

 

За результатами обговорення Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо удосконалення деяких антикорупційних механізмів» (реєстр. № 9457, суб’єкт права законодавчої ініціативи – Кабінет Міністрів України) за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу.


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку