Панічні ракетні атаки, іранські «Шахіди» знову і знову масовано накривають всю Україну.

Сьогодні, як і в попередні дні, ворог в черговий раз випустив крилаті ракети по українським містам. Вибухи пролунали одразу у кількох областях – Київській, Вінницькій, Чернігівській, Івано-Франківській. 

Цими днями під масовані обстріли не раз потрапляли Київ, Житомир, Львів, Харків, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Курахове Донецької області, Трихати Миколаївської області, Миколаїв та інші міста. На превеликий жаль є поранені та загиблі, серед яких вагітна жінка.

рф намагається знищити життєво важливі місця нашої країни, завдаючи болючих ударів по цивільному населенню та критичній інфраструктурі.

Збройні сили України разом з міжнародною спільнотою роблять все можливе та неможливе, щоб завадити планам путіна, який демонструючи кричущу зневагу до принципів міжнародного права, невпинно прагне поставити Україну на коліна та тримати в страху весь цивілізований світ.

Парламент Естонії 18 жовтня ухвалив заяву, в якій одноголосно засудив анексію територій України та оголосив росію терористичним режимом.

«Підтримуючи заклик парламенту України до держав та міжнародних організацій, Рійгікогу оголошує російський режим терористичним, а РФ - державою, що підтримує тероризм,  діям якої ми повинні протистояти разом.

Рійгікогу закликає міжнародну спільноту схвалити аналогічні декларації", - йдеться у проекті документа.

Так, Естонія стала першою країною, яка почала виконувати вимоги резолюції ПАРЄ.

Я дякую парламенту Естонії, за підтримку України та закликаю й інші країни прийняти таке ж рішення.

Довготривалі масовані атаки росії спонукають наших західних партнерів до переоцінки ситуації в Україні, зокрема, це стосується «захисту неба» над Україною та необхідності надання нашій країні сучасних систем протиповітряної оборони.

Рада ЄС ухвалила рішення про створення Місії Європейського Союзу з надання військової допомоги Україні, метою якої є сприяння підвищенню військової спроможності Збройних сил України ефективно проводити військові операції, щоб дозволити Україні захистити свою територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів, ефективно здійснювати свій суверенітет та захищати цивільне населення.

Місія має забезпечити індивідуальну, колективну та спеціалізовану підготовку ЗСУ, у тому числі Сил територіальної оборони, а також координацію та синхронізацію діяльності держав-членів, що сприяють проведенню підготовки.

Дякую міжнародним партнерам за небайдужість та оперативне надання всебічної допомоги у цей непростий для України час.

Я дуже вдячний нашим повітряним силам, незламним захисникам і захисницям, які сьогодні мужньо і самовіддано захищають українське небо та кожного з нас!

Україна сьогодні стоїть на сторожі світової безпеки та дорогою ціною проходить кривавий шлях до перемоги, відвойовуючи кожний сантиметр своєї безцінної землі, стаючи прикладом для всього світу.

росія - терористичний режим! Здоровий глузд має об’єднати всю світову спільноту для припинення цієї невиправданої війни, яка вже стала страшною загрозою для усього світу.

 

Перший заступник Голови Комітету                                                    Я. ЮРЧИШИН
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

10 квітня 2024 16:58
20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55
28 грудня 2023 15:42
08 грудня 2023 16:19
06 грудня 2023 17:23
05 грудня 2023 17:43