Терористичний режим росії потрібно негайно зупинити!

19 жовтня 2022, 21:04

 

Панічні ракетні атаки, іранські «Шахіди» знову і знову масовано накривають всю Україну.

Сьогодні, як і в попередні дні, ворог в черговий раз випустив крилаті ракети по українським містам. Вибухи пролунали одразу у кількох областях – Київській, Вінницькій, Чернігівській, Івано-Франківській. 

Цими днями під масовані обстріли не раз потрапляли Київ, Житомир, Львів, Харків, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Курахове Донецької області, Трихати Миколаївської області, Миколаїв та інші міста. На превеликий жаль є поранені та загиблі, серед яких вагітна жінка.

рф намагається знищити життєво важливі місця нашої країни, завдаючи болючих ударів по цивільному населенню та критичній інфраструктурі.

Збройні сили України разом з міжнародною спільнотою роблять все можливе та неможливе, щоб завадити планам путіна, який демонструючи кричущу зневагу до принципів міжнародного права, невпинно прагне поставити Україну на коліна та тримати в страху весь цивілізований світ.

Парламент Естонії 18 жовтня ухвалив заяву, в якій одноголосно засудив анексію територій України та оголосив росію терористичним режимом.

«Підтримуючи заклик парламенту України до держав та міжнародних організацій, Рійгікогу оголошує російський режим терористичним, а РФ - державою, що підтримує тероризм,  діям якої ми повинні протистояти разом.

Рійгікогу закликає міжнародну спільноту схвалити аналогічні декларації", - йдеться у проекті документа.

Так, Естонія стала першою країною, яка почала виконувати вимоги резолюції ПАРЄ.

Я дякую парламенту Естонії, за підтримку України та закликаю й інші країни прийняти таке ж рішення.

Довготривалі масовані атаки росії спонукають наших західних партнерів до переоцінки ситуації в Україні, зокрема, це стосується «захисту неба» над Україною та необхідності надання нашій країні сучасних систем протиповітряної оборони.

Рада ЄС ухвалила рішення про створення Місії Європейського Союзу з надання військової допомоги Україні, метою якої є сприяння підвищенню військової спроможності Збройних сил України ефективно проводити військові операції, щоб дозволити Україні захистити свою територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів, ефективно здійснювати свій суверенітет та захищати цивільне населення.

Місія має забезпечити індивідуальну, колективну та спеціалізовану підготовку ЗСУ, у тому числі Сил територіальної оборони, а також координацію та синхронізацію діяльності держав-членів, що сприяють проведенню підготовки.

Дякую міжнародним партнерам за небайдужість та оперативне надання всебічної допомоги у цей непростий для України час.

Я дуже вдячний нашим повітряним силам, незламним захисникам і захисницям, які сьогодні мужньо і самовіддано захищають українське небо та кожного з нас!

Україна сьогодні стоїть на сторожі світової безпеки та дорогою ціною проходить кривавий шлях до перемоги, відвойовуючи кожний сантиметр своєї безцінної землі, стаючи прикладом для всього світу.

росія - терористичний режим! Здоровий глузд має об’єднати всю світову спільноту для припинення цієї невиправданої війни, яка вже стала страшною загрозою для усього світу.

 

Перший заступник Голови Комітету                                                    Я. ЮРЧИШИН