Ярослав Юрчишин: Приватні структури, що запобігають корупції, це сила

12 травня 2023, 14:31

 

Бізнес максимально зацікавлений протидіяти корупції. Це практика європейських країн, коли соціально відповідальні компанії допомагають своїй державі ідентифікувати шкідників та карати їх за хабарі. Адже всі свідомі організації хочуть працювати в умовах рівної конкуренції.

Про це, у четвер 11 травня 2023 під час свого виступу на заході від Всеукраїнської мережі доброчесності та комплаєнсу (UNIC) в рамках дискусії «Вступ України до ОЕСР: що це означає для бізнесу» зауважив Перший заступник Голови Комітет Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Ярослав Юрчишин.

Під час дискусії Ярослав Юрчишин відзначив внесок UNIC у розробку заходів спрямованих на подолання корупції. «Ви – великі молодці, внесли значну лепту в підготовку розділів про запобігання корупції у комерційному секторі Антикорупційної стратегії та Державної антикорупційної програми в процесі її підготовки та обговорення Національним агентством з питань запобігання корупції. Це те, що нам потрібно на шляху до ОЕСР (зокрема, реалізація Стамбульського плану дій проти корупції)».

За результатами проведеного заходу досягли згоди щодо продовження подальшої співпраці в напрямку антикорупційної експертизи галузевих законопроектів, які стосуються бізнесу.

«Приватні структури, що беруть на себе відповідальність запобігати корупції, це сила. Такий шлях до чесної конкуренції на ринку нам підходить», – підсумував Ярослав Юрчишин.