"Рамштайн-5": потужна оборонна підтримка України

06 вересня 2022, 16:13

 

195 добу Збройні Сили України героїчно боронять нашу землю - східний кордон Європи від російської навали.

За допомогою зброї, отриманої від США, країн Європейського Союзу, Великої Британії, українські військові відчутно послаблюють логістичні можливості росії на півдні та сході нашої держави шляхом нанесення точних ударів по зосередженню живої сили та техніки, командним центрам і вузлам матеріально-технічного забезпечення. Однак російська федерація продовжує обстрілювати українські міста ракетами.

Погляди всіх небайдужих на цьому тижні будуть прикуті до п’ятої зустрічі представників Контактної групи з питань оборони України, яка відбудеться 8 вересня на авіабазі Рамштайн у Німеччині, і на якій планується обговорення питання повномасштабної війни росії в Україні, а також різних безпекових питань, які постали перед партнерами та союзниками США.

Слід зазначити, що кожна попередня така зустріч була результативною для України та забезпечувала постачання різних видів озброєння, амуніції, тренування наших воїнів.

Вдячна головам оборонних відомств країн учасниць Контактної групи за спільну позицію у підтримці України – вона нині важлива й нагальна.

Україна, як і вчора, потребує систем протиповітряної і протиракетної оборони, а для ефективної деокупації захоплених росією територій не лише HIMARS, а й інших систем з великою дальністю дії.

Лише спільні зусилля дозволять відновити мир, посилити безпеку та сприятимуть стабільності у Європі. 

 

Заступник Голови Комітету                                                             О. МОШЕНЕЦЬ