314-ту добу триває спротив українського народу російському вторгненню на територію України.

російські загарбники продовжують вести повномасштабну збройну агресію проти нашої держави. У ніч на 1 січня рф використала десятки дронів-камікадзе для здійснення ударів по цивільній та критичній інфраструктурі України, за кілька днів нового року збитих іранських дронів над Україною нараховується більше вісімдесяти.

Намагаючись зламати українців і зіпсувати українцям Новий рік, ворог нещадно завдає авіаційних та ракетних ударів, здійснює артилерійські обстріли по критичній інфраструктурі, руйнує житло, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права та звичаї ведення війни.

росія – країна-агресор, яка руйнує Україну і несе загрозу системі світової безпеки та не може бути частиною цивілізованого світу і, зокрема, не має права бути членом міжнародних організацій.

Нажаль, війна ще триває. Очільник кремля зі своєю армією готовий і далі продовжувати війну. Також найближчим часом існує загроза тривалої атаки «шахедами» на виснаження наших Повітряних Сил. 

Для протистояння ворогу та прискорення Перемоги, питання забезпечення української армії зброєю, технікою, боєприпасами та потужними ППО залишається  актуальним. 

Україна й надалі потребує підтримки з боку міжнародних партнерів. Нещодавно Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Німеччину та інші країни Альянсу продовжити постачання зброї Україні: «Це може звучати парадоксально, але військова підтримка України найшвидший шлях до миру».

Зокрема, генеральний секретар НАТО в інтерв’ю каналу BBC Radio 4 заявив: «Якщо ми хочемо, щоб мирний договір закріпив положення, що Україна здобула перемогу як суверенна, незалежна, демократична держава Європи, ми повинні забезпечити Україні підтримку. Зокрема військову підтримку, тому що це єдиний спосіб переконати росію сісти за стіл переговорів і визнати Україну як суверенну, незалежну державу Європи».

Вкотре дякую міжнародним партнерам за підтримку та сприяння у постачанні зброї для захисту України, а саме озброєння великої дальності, такої як ракетні комплекси HIMARS, далекобійної артилерії та безпілотників.

Закликаю світову спільноту продовжувати підтримувати Україну у новому 2023 році, а також сприяти якнайшвидшому постачанню німецьких танків, комплексів Patriot та іншого озброєння, необхідного для Перемоги України й всього цивілізованого світу.

 

Заступник Голови Комітету                                                       О. МОШЕНЕЦЬ
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

07 травня 2024 18:44
03 травня 2024 21:40
23 квітня 2024 18:56
23 квітня 2024 16:25
10 квітня 2024 16:58
20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55