254-й день українці протистоять повномасштабному вторгненню росії. Україна веде війну проти держави, яка має значно більше ресурсів, розміри якої у 28 разів більші, а населення є чисельнішим у 4 рази. Незважаючи на те, що військовий потенціал росії перевищує можливості України, Збройні Сили України та український народ потужно дають відсіч російській агресії.  Варварські злочини проти людяності з боку росії сьогодні залишають криваві рани у серцях українців, що назавжди стануть незагоєними рубцями та болем не тільки в історії українського народу, але й у світовій історії.

3 листопада Комітет у закордонних справах парламенту Чехії ухвалив резолюцію про визнання російського режиму терористичним.

«Обстріли та розміщення військових підрозділів на території Запорізької атомної електростанції є загрозою для мирного населення не лише на території України. Прямі або непрямі погрози застосувати ядерну зброю, а також неправдиві та безпідставні звинувачення України у плануванні використання зброї масового знищення є небезпечною ескалацією напруженості та загрозою європейській безпеці», - йдеться у резолюції.

Також, у документі зазначено, що дії російських загарбників та інших збройних формувань, підтримані рф, відповідають ознакам воєнних злочинів та злочинів проти людяності і винні мають бути покарані.

Міжнародні партнери мають продовжувати підтримувати Україну, бо країна готується продовжувати боротьбу проти вторгнення росії в наступні зимові місяці, заявив у четвер голова зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель, інформує УНН.

«Наближається зима. путін чекає, коли «генерал зими» прийде та підтримає російську армію. Зараз як ніколи ми маємо підтримувати Україну, український народ. Вони борються, захищають свою країну і ми маємо моральний обов'язок підтримати їх», - сказав Жозеп Боррель.

Агресія рф проти України вже стала найбільшою війною в Європі з часів Другої світової війни і заклала основу військових злочинів, геноциду та злочинів проти людяності.

        

росія має понести невідворотнє покарання за скоєні злочини на українській землі і важливим кроком до цього є створення Спеціального трибуналу з розслідування злочину агресії проти України, основною метою якого є притягнути до відповідальності путіна та інших причетних осіб до масового навмисного вбивства, яке передбачає змову та ведення агресивної війни, визнане найбільшим злочином під час Нюрнберзького процесу після Другої світової війни.

Злочини проти людяності не мають строку давності. Злочинці мають понести покарання за кожну сльозу, за кожну краплю крові, що сьогодні проливаються на українській землі.

 

 

Перший заступник Голови Комітету                Я. Юрчишин

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55
28 грудня 2023 15:42
08 грудня 2023 16:19
06 грудня 2023 17:23
05 грудня 2023 17:43
27 листопада 2023 10:56