Триває 252 доба повномаштабного вторгнення росії на територію України.

російські загарбники продовжують програму депортації з тимчасово окупованої Херсонщини, нарощуючи масштаби.  У Херсонській області окупанти почали проводити масову евакуацію людей у містах та селищах на лівому березі Дніпра для створення тут фортифікаційних споруд і розміщення військових частин.

Перший заступник голови обласної ради Херсонської області Юрій Соболевський повідомляє, що: "Орки продовжують програму депортації українців з Херсонщини, збільшуючи масштаби. Тепер «меропріятія» дійшли до жителів до Нової Каховки, Каховки, Горностаївки, Великої Лепетихи, Верхнього Рогачику, Голої Пристані та Олешок. Концентрація воєнних злочинів просто захмарна. Страх знищення штовхає окупантів на божевільні кроки".

За останніми даними вже понад 1,6 млн українців примусово депортовані до росії. Серед них – діти, яких відібрали у батьків та віддали на незаконне усиновлення. З початку повномасштабної війни окупанти депортували з України щонайменше 7 тисяч дітей. 

російські окупанти здійснюють насильницьке переміщення українців на територію під їх контролем, або на територію самої російської федерації, але найбільше вивезено до віддалених регіонів рф.

У більшості громадян України відбирають документи, багато з них пройшли через страшні фільтраційні табори окупантів, де над ними знущались і залякували.

Депортація українців з тимчасово окупованих територій до росії є грубим порушенням міжнародного законодавства та гуманітарного права і винні у таких діяннях мусять нести відповідальність за вчинені воєнні злочини.

російська окупаційна влада, яка на захоплених територіях України проводить заходи з фільтрації та насильницької депортації українців до російської федерації порушує Четверту Женевську конвенції ООН, а тому це має розцінюватися як воєнний злочин. Всі випадки насильницького зникнення людей мають бути ретельно розслідувані, а ті, хто їх скоїв, мають нести відповідальність за вчинені воєнні злочини.

Примусове переміщення та процес фільтрації українців - це геноцид української нації!

Закликаю представників Європейського Союзу сприяти у притягненні до відповідальності всіх, хто віддавав безпосередні злочинні накази, а також продовжувати вживати санційні заходи проти росії – агресора та країни, що є винуватцем звірств і злочинів проти України та українського народу!



Перший заступник Голови Комітету         Я. ЮРЧИШИН


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55
28 грудня 2023 15:42
08 грудня 2023 16:19
06 грудня 2023 17:23
05 грудня 2023 17:43
27 листопада 2023 10:56