247 – й день повномасштабного вторгнення росії в Україну. 

росія веде протиправну криваву війну проти України. Збройні сили рф вчиняють воєнні злочини проти цивільного населення України, зокрема проти  жінок та дітей. У всіх регіонах країни зафіксовано атаки на інфраструктурні об’єкти та житлові будинки. Проте, українці завдяки відвазі та героїзму крок за кроком повертають тимчасово захоплені агресором території та визволяють Україну з рук окупантів. 

Останні дії росії вказують на те, що країна-терорист становить серйозну загрозу миру й безпеці не лише у Європі — у світі. Зокрема, так вважають і в Міністерстві оборони США. У новій стратегії національної оборони США, опублікованій на сайті Пентагону 27 жовтня, зауважується: «Незважаючи на незалежність своїх сусідів, уряд росії прагне застосувати силу для зміни кордонів та відновлення імперіалістичного режиму».

          Серед ризиків з боку росії у документі перераховані: ядерна загроза як самим США, так і їхнім союзникам та партнерам, загроза крилатих ракет великої дальності, кібер- та інформаційні загрози, загроза хімічної та біологічної зброї.

Очільник країни-агресорки, диктатор путін продовжує погрожувати світу ядерною зброєю, терористичним актом у вигляді аварії на АЕС, використанням «брудної бомби». У своєму недавньому виступі на Валдайському форумі він брехливо стверджував, що винуватцем війни в Україні є не росія, а Захід. Вся його промова була схожа на захисний виступ злочинця у трибуналі. «Це майже як репетиція захисної промови в Міжнародному трибуналі в Гаазі чи в Нюрнберзі», — прокоментував Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс. А речниця Європейської служби зовнішніх справ Набіла Массралі порівняла цю промову з орвеллівською: «У промові Путіна неправильне - це правильне, правильне - це неправильне, правда - це «неправда», а неправда називається правдою», - наголосила речниця.

Упродовж двох останніх днів рф забажала скликання трьох засідань Ради Безпеки ООН з метою поширення своєї пропаганди та дезінформації щодо нібито розробки біологічної зброї в Україні.

На ініційованому рф засіданні представниця Великої Британії в ООН Барбара Вудворд заявила, що росія неодноразово поширювала дезінформацію, включно з дикими заявами про «брудні бомби», хімічну зброю та агресивні біологічні дослідження: «Поширюючи брехню, російська федерація закладає підґрунтя для подальших провокацій із застосуванням біологічних речовин. Це загроза, до якої слід ставитися серйозно. Україна звертається до міжнародного співтовариства з проханням виявляти максимальну пильність та чинити тиск на росію з метою недопущення реалізації її підступних планів із застосуванням біологічної зброї» - наголосила Вудворд.

Кремлівський очільник знає, що росія зазнає поразки на полі бою і тому намагається використати тактику залякування ядерною зброєю. Проте, наші міжнародні партнери не піддаються на російський шантаж. Вони обіцяють й надалі допомагати Україні, поки росія не залишить окуповані території й не відповість за свої воєнні злочини.

Ми — на своїй землі і нікому її не віддамо!

 

Заступник Голови Комітету    О. МОШЕНЕЦЬ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55
28 грудня 2023 15:42
08 грудня 2023 16:19
06 грудня 2023 17:23
05 грудня 2023 17:43
27 листопада 2023 10:56