Понад вісім місяців триває повномасштабна війна проти України, протягом яких росія не полишає своїх брудних методів ведення політики (брехня, шантаж, маніпулювання, залякування, терор) задля досягнення своїх цілей.

Не припиняються ракетні удари та терор з використанням дронів-камікадзе. Щодня мешканці різних населених пунктів України, об’єкти енергетичної та критичної інфраструктури зазнають терористичних атак. Як наголосив Президент України Володимир Зеленський під час звернення до учасників Саміту демократії Haaretz: «Україна тепер постійно зазнає таких російських терористичних атак. Мерзенний звук польоту іранських дронів щоночі лунає в нашому небі». Загалом, за вісім місяців повномасштабної війни росія вже застосувала майже 4,5 тисячі ракет і замовила в Ірану близько 2 тисяч «Shahed 136» – одного з видів іранської терористичної зброї.

Нового забарвлення набув і ядерний шантаж рф. У своїх спробах тиснути на світову спільноту росія вигадала фейк про те, що нібито Україна планує застосувати «брудну бомбу» на власній території. Цю нісенітницю почав розповсюджувати міністр оборони країни-агресорки, телефонуючи міністрам оборони провідних демократичних країн.

Члени урядів Сполучених Штатів Америки, Франції та Великої Британії відкинули відверто брехливу маячню росії та у своїй спільній заяві наголосили, що світ розгледить будь-яку спробу використати це звинувачення як привід для ескалації. «Ми хочемо надіслати дуже чіткий сигнал, що будь-які такі зусилля будуть прозорими і не зможуть обдурити світ», – наголосив прессекретар Державного департаменту США Нед Прайс.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг також сказав, що заяви росії про те, що Україна планує застосувати «брудну бомбу» у війні з росією не відповідають дійсності та є абсурдними.

Країна-агресорка не вгамувалась і домоглась скликання Радбезу ООН для того, щоб у закритому форматі обговорити власну маячню про «брудну бомбу».

Очевидно, що керівництво росії вдається до будь-яких методів аби поширити риторику російської пропаганди, а також для того щоб тримати світ у стані постійного страху. І хоча цивілізований світ немає сумнівів у тому, що рф звинувачує Україну безпідставно, багато хто вважає, що таку бомбу створила саме росія та готується її застосувати.

Закликаю західних партнерів та міжнародні організації не очікувати чергових негативних наслідків російської агресії, а найскоріше визнати росію «державою-спонсором тероризму» або навіть «державою-терористом».

 

 

Заступник Голови Комітету                                                             О. МОШЕНЕЦЬ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

10 квітня 2024 16:58
20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55
28 грудня 2023 15:42
08 грудня 2023 16:19
06 грудня 2023 17:23
05 грудня 2023 17:43