У своїх спробах знищити українців та цілісність нашої держави, путін зробив Україну сильнішою, щодня та щохвилини загартовуючи нас у боротьбі з терористичним режимом. 

Сьогодні українці ламають стереотипи щодо могутності та адекватності  росії, об’єднуючи навколо себе цивілізований світ, який вже давно зрозумів куди можуть призвести хворі амбіції путіна та алогічні рішення кремля.

Територіальна цілісність України, її недоторканість є одним із важливих принципів та цінностей, заради чого українці сьогодні віддають своє життя і готові й далі стояти на сторожі захисту своєї землі.

Крим – це Україна! Саме таке переконання закарбовано у свідомості не лише українців, але й у свідомості міжнародної спільноти.

143 країни вже засудили росію за незаконну спробу анексії на території України.

Сьогодні очевидним стає той факт, що територіальна цілісність України є запорукою як національної безпеки, так і світової.

24-25 жовтня у столиці Хорватії Загребі стартував перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи, головною ціллю якої є деокупація Автономної Республіки Крим та повернення його під юрисдикцію України.

На захід запрошено близько 60 країн та міжнародних організацій, серед яких і представники країн, що не є членами платформи, зокрема з Південної Америки, Африки та Азії.

Учасниками порушуються важливі питання, зокрема, перспективи притягнення росії та російських посадових осіб до відповідальності за міжнародні злочини, скоєні в окупованому Криму, питання про майбутню реінтеграцію Криму після деокупації, а також хорватський досвід реінтеграції територій і можливість його застосування в українських реаліях у майбутньому.

Президент Парламенської асамблеї НАТО Джеральд Е. Конноллі під час свого виступу звинуватив росію у початку великої кровопролитної війни в Україні.

«Таких злочинів, звірств і жорстокості ми не бачили в Європі майже 80 років. У Бучі та Маріуполі було вбито багато мирних жителів і російська федерація ніколи не зможе виправдати ці злодіяння». Він додав, що це війна не лише за свободу європейського континенту, а за спробу знищити глобальний демократичний режим.

Прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович наголосив, що Крим - це Україна, як і всі тимчасово окуповані території, і за підтримки міжнародної спільноти українці досягають своєї свободи.

«Хорватія постійно підтримує Україну на фінансовому рівні, гуманітарному та військовому рівні, адже приймаючи Перший Саміт міжнародної кримської платформи, ми підтримуємо Україну в тяжкі часи. Ми бачимо сміливість українських захисників і дуже цінуємо їх героїзм», – заявив Пленкович.

«У Криму війна почалася. У Криму війна закінчиться. Крим - це Україна!» – заявила Голова палати депутатів Парламенту Чехії Маркета Пекарова Адамова, запропонувавши створити Міжнародний трибунал для притягнення до відповідальності громадян росії, винних у злочинах проти України, що допоможе запобігти підриву міжнародного порядку.

Ми маємо зупинити російську агресію, яка сьогодні намагається завдати нищівних ударів не тільки по цілісності України, а як ніколи загрожує демократичним цінностям та світовій безпеці.

Я закликаю міжнародну спільноту зробити всі необхідні кроки для визнання росії державою – спонсором тероризму, посилити санкційний тиск на рф, а також створити Спеціальний трибунал з розслідування злочинів російської агресії для притягнення винних осіб до справедливої відповідальності.

 

Перший заступник Голови Комітету        Я. ЮРЧИШИН

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

23 квітня 2024 18:56
23 квітня 2024 16:25
10 квітня 2024 16:58
20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55
28 грудня 2023 15:42
08 грудня 2023 16:19