Останні два тижні російські війська посилили обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури України, цілячи при цьому у житлові будинки й інші цивільні об’єкти і вбиваючи цивільних людей. Для атак вони використовують крилаті ракети, ракети протиповітряної оборони «земля-земля» та надані Іраном дрони-камікадзе “Shahed-136”. 

росія навмисне здійснює масові ракетні атаки на мирні українські міста, чинить геноцид українського народу і вдається до масових вбивств та злочинів в Україні.Закликаю світову спільноту і надалі реагувати на цю брутальну агресію росії.

Мета терориста путіна - знищити Україну і залякати світову демократію. Головна ідея терору - посіяти страх і відчай, змінити поведінку України і демократичного світу, оскільки путін програє на полі бою.

Світ підтримує Україну, бо ми воюємо на стороні світла. Нас чекає важкий зимовий період і будь-яка підтримка світових демократичних країн важлива, якщо вона покращує наші позиції, як на полі бою, так і в тилу.

Необхідно продовжувати ухвалювати санкції проти активів російських олігархів, конфісковувати їхнє майно; підтримувати законодавчі ініціативи, спрямовані на підтримку розслідування воєнних злочинів Міжнародним кримінальним судом; засудити спробу росії анексувати окуповані українські території та визнати росію країною-агресоркою, що підтримує тероризм.

Вдячний за підтримку Президенту Латвії Егілсу Левітсу, колишному судді Європейського суду з прав людини та Європейського суду, який цього місяця закликав до якнайшвидшого створення спеціального трибуналу щодо порушень росією статуту Організації Об?єднаних Націй 1945 року.

Крім того, вдячний за непохитну позицію парламенту Естонії, при одностайному ухваленні потужної заяви на підтримку України щодо визнання російського режим терористичним, а росію такою державою, що підтримує тероризм, та засудження анексії території України рф і російської агресії щодо України.

Європейський Союз має і надалі проявляти рішучість, непохитність щодо спільної зовнішньої безпеки та оборони у Європі, проти агресії росії. 

Закликаю парламентарів демократичних країн підтримати наших партнерів Естонію, Латвію і Литву та визнати росію державою-спонсором тероризму і бути солідарними у притягненні вищого військового та політичного керівництва рф до відповідальності за скоєні в Україні злочини. Лише так ми спільно зможемо протистояти путінському режиму.



Перший заступник Голови Комітету         Я. ЮРЧИШИН


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55
28 грудня 2023 15:42
08 грудня 2023 16:19
06 грудня 2023 17:23
05 грудня 2023 17:43
27 листопада 2023 10:56