Триває 226 доба повномасштабної війни держави-агресорки рф з Україною.

Втративши здоровий глузд, свідомо порушуючи міжнародне право та зневажаючи Статут ООН, росія на чолі з диктатором путіним, продовжує чинити звірства і безчинства на території Незалежної України.

Вважаючи себе непереможною, росія 4 жовтня ратифікувала анексію Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України, що є нелегітимним та порушує міжнародне право.

Попри частково анексовані території, російському диктатору не давала спокою захоплена 4 березня поточного року окупантами українська Запорізька атомна електростанція в Енергодарі. Присутність військових та військової техніки рф на ЗАЕС підсилили самоствердження путіна, і вже 5 жовтня кремлівський терорист своїм указом доручив уряду рф забезпечити прийняття у федеральну власність об'єктів використання атомної енергії Запорізької атомної електростанції та майна, необхідного для її функціонування.

Однак, таке рішення путіна є абсурдним, а в НАЕК «Енергоатом» назвали це рішення «нікчемним», адже воно не має ніякого практичного значення. При цьому, у державному підприємстві наголосили: «Україна і весь цивілізований світ знають, що ЗАЕС продовжить працювати в Україні, згідно з українським законодавством, в українській енергосистемі, в Енергоатомі».

Перебуваючи з візитом в Україні, Генеральний директор Міжнародного агентства з ядерної енергії Рафаель Гроссі назвав Запорізьку атомну станцію - українською. «Позиція МАГАТЕ полягає в тому, що цей об’єкт є українським», - наголосив він.

Міжнародне агентство з ядерної енергії закликало створити навколо станції демілітаризовану зону для того, щоб бойові дії не створювали ядерної небезпеки.

«Ми не змінюємо нашу лінію, ми продовжуємо говорити про те, що має бути зроблено, щоб, по суті, уникнути ядерної аварії на АЕС. Що все ще є дуже, дуже реальною можливістю», — зазначив Рафаель Гроссі під час виступу в Києві.

Після відвідування України Генеральним директором МАГАТЕ заплановано поїздку до москви задля досягнення угоди щодо «зони ядерної безпеки та безпеки навколо Запорізької АЕС».

Висловлюю величезну подяку всій світовій спільноті за підтримку України, яка відчувається з кожним проявом російської агресії.

Вірю у Збройні Сили України, які крок за кроком впевнено і мужньо деокуповують нашу землю. Тож, звільнення Запорізької АЕС – це лише питання часу!

 

Заступник Голови Комітету                                                                О. МОШЕНЕЦЬ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

10 квітня 2024 16:58
20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55
28 грудня 2023 15:42
08 грудня 2023 16:19
06 грудня 2023 17:23
05 грудня 2023 17:43