«У вогні перетоплюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у націю»!

Цей крилатий вислів Євгена Коновальця сьогодні стає девізом українських воїнів, які мужньо виборюють свободу та незалежність України.

Вісім років та п’ять місяців війни не зламало Україну і не зламає. Українські військові гідно стримують російських загарбників, які нахабно намагаються окупувати нашу землю. Ворог не відмовився від своїх нездорових амбіцій і робить все можливе, щоб знищити Україну та відновити росію як імперську державу, вдаючись при цьому до самих огидних та заборонених методів ведення війни.

Розуміючи загарбницькі апетити окупантів, які не мають меж та правил, міжнародна спільнота  стала на захист Української нації, України та її державності.

28 липня Україна вперше буде відзначати День Української Державності.

«Вперше. Відзначимо в час такої жорстокої війни. – на шостому її місяці. Але відзначимо. Попри все. Бо українців не зламати. День Української Державності буде утверджувати зв’язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу. Понад тисячу років державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру.

Зараз у багатьох подвигах наших воїнів, у мудрості наших людей у боях, навіть просто в розмовах звичайних українців про те, що відбувається, ми можемо побачити, ми можемо почути і зрозуміти приклади таких же характерів, але сотні років тому. Можемо побачити приклади такої ж хоробрості, такого ж ставлення до життя, і, найголовніше, – ставлення до України й до ворога.

Лише ті, хто абсолютно не знає правди історії й абсолютно не відчуває її сенсу, могли ухвалити рішення атакувати нас. Після всього, що пройшов наш народ, після всього, чого ми навчилися за століття. Українці ніколи не віддадуть своєї незалежності. І не зламаються зсередини, як це бувало не раз. Не цього разу! Берегти єдність зараз, працювати разом на перемогу – це найважливіше національне завдання, яке всі ми обов’язково виконаємо», - заявив у своєму зверненні Президент України.

З цієї нагоди найближчим часом заплановані важливі візити наших міжнародних партнерів, які об’єднанні нашим незламним духом та бажанням допомогти Україні вистояти і перемогти.

Дякую всім нашим міжнародним друзям за надану допомогу, за віру в Україну та її непохитну державність. Будь яка підтримка України сьогодні є надважливим аспектом у відродженні та процвітанні нашої держави.

Дуже дякую нашим захисникам, які відважно боронять рідну землю та, ціною власного життя, відвойовують кожен її сантиметр.

Незламність української нації стає символом мужності та свободи, перемоги демократії над автократією, а також прикладом для усього світу, як самовіддано треба захищати свою Батьківщину!


Пеерший заступник Голови Комітету       Я. ЮРЧИШИН

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

10 квітня 2024 16:58
20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55
28 грудня 2023 15:42
08 грудня 2023 16:19
06 грудня 2023 17:23
05 грудня 2023 17:43