Триває 131 доба героїчного спротиву України російській федерації, яка розв’язала жорстоку та несправедливу війну з нашою державою.

Через цинічне та навмисне застосування російськими військовими зброї з широкою зоною ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетних та авіаударів по цивільних об’єктах в Україні, за даними Управління Верховного комісара ООН з прав людини, загинуло 4 677 цивільних осіб, і ще 5 829 мирних жителів отримали поранення. За даними ювенальної прокуратури України з часу війни загинуло 345 дітей та 644 – було поранено.

Усі ці дані не остаточні, оскільки триває робота із встановлення загиблих та поранених в місцях ведення активних бойових дій та на територіях, з яких було відбито армію окупанта українськими військами.

рф прагне знищити не лише український народ але й промисловий потенціал та інфраструктуру України. Однак завдаючи втрат нашій державі росія тим самим шкодить собі. Санкції США, Канади, Австралії і країн Європейського Союзу, добровільний вихід численних міжнародних компаній з ринку країни-агресора завдають руйнівних наслідків економіці росії та покликані зменшити її можливості фінансувати війну.

За даними проекту KSE Institute «Самосанкції», з часу російського вторгнення в Україну 1 092 компанії згорнули операції на ринку росії, ще 464 компанії скоротили поточні операції та призупинили нові інвестиції, проте 672 компанії продовжують діяльність у росії.

Процес санкціонування країни-агресора не має зупинятися, до того часу поки російські війська знаходяться на території України. На фоні надуманої величі країна-агресор має відчути наслідки своїх дій через світову ізоляцію, в тому числі цифрову та технологічну блокаду. Цьому процесу сприяє вихід 107 світових ІТ компанії з ринку рф.

      

Проте, деякі відомі компанії в цій галузі й надалі залишаються на ринку та не планують виходити або скорочувати свою діяльність. До таких, зокрема, належать ізраїльська компанія Check Point Software – працює в сфері IT-безпеки та розробляє програмні і апаратні системи, включаючи міжмережеві екрани і засоби організації віртуальних приватних мереж; німецька компанія AnyDesk Software – розробник програмного забезпечення для віддаленого робочого столу; американська компанія Cadence – виробник обчислювального програмного забезпечення; Generix Group – французька компанія з розробки хмарних рішень для управління та оптимізації ланцюга постачання; американська інтернет-технологічна компанія Match Group, яка володіє та управляє найбільшим глобальним портфоліо популярних онлайн-сервісів знайомств; японська компанія Yokogawa – лідер в галузі розробки та впровадження рішень промислової автоматизації та виробництва обладнання для випробувань та вимірювань.

Звертаюсь до компаній, які залишилися на ринку рф, не будьте співучасниками злочинів країни-агресора! Долучайтесь до цифрової та технологічної блокади!

Країна, що зазіхає на майбутнє інших держав, не має власного майбутнього.

 

Заступник Голови Комітету                                                                О. МОШЕНЕЦЬ

  

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

10 квітня 2024 16:58
20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55
28 грудня 2023 15:42
08 грудня 2023 16:19
06 грудня 2023 17:23
05 грудня 2023 17:43