«Якщо ми зможемо вистояти проти нацизму, вся Європа буде звільнена і світ рушить уперед, у світле майбутнє. Але якщо ми будемо переможені, тоді весь світ, включаючи США, включаючи все, що ми коли-небудь знали та любили, впаде у безодню нових темних століть, яку збочені плоди науки зроблять ще страшнішою й, можливо, довговічнішою», — пророче сказав у 1940 році прем’єр-міністр Великої Британії Вінстон Черчилль, закликаючи парламент протистояти німецьким нацистам. Ці слова актуальні й сьогодні.

Четвертий місяць Україна протистоїть повномасштабній збройній агресії російської федерації. Наслідки так званої «спецоперації зі звільнення України» бачать в усіх куточках світу. Сотні розбитих українських міст та сіл, тисячі зруйнованих будинків, десятки тисяч закатованих і вбитих ні в чому не винних людей – це наслідки війни рф проти України.

Ціна «русского мира» - життя українських дітей.

За офіційними даними ювенальних прокурорів, внаслідок російського вторгнення в Україні постраждала вже більше ніж 741 дитина, з яких 263 дитини загинуло,  478  поранено. Тривають активні бойові дії й частина територій України залишається окупованою, тому ці цифри не є остаточними.

Загалом з 24 лютого, як повідомляє Управління Верховного комісара ООН, в Україні загинуло як мінімум 4253 цивільні особи, з яких 152 особи — на територіях під контролем самопроголошених ДНР та ЛНР та 4001 особа — на територіях під контролем України. У кожному зведенні ООН наголошує, що насправді жертв серед мирного населення може бути набагато більше, оскільки доступ на окуповані росією території обмежений, і точних даних скільки мирних громадян загинуло, наприклад, у Маріуполі, в ООН немає.

За даними Офісу президента, за час повномасштабної війни прямі збитки України перевищують $600 млрд, з них понад $105 млрд — збитки від пошкодження інфраструктури. Українська держава втратила 35% ВВП, понад 200 заводів, а головне – десятки тисяч життів цивільних мешканців та тисячі життів загиблих захисників України.

Статистика просто жахає. Ворог не зупиняється у своїх намірах знищити Україну та українців.

Але Збройні Сили України та весь український народ чинять потужний опір російським окупантам. Велика вдячність й міжнародній спільноті, яка робить  все можливе зі свого боку, щоб зупинити варварську війну у центрі Європи.   

Дуже велике значення для України сьогодні має санкційний тиск проти росії.

3 червня Рада Європейського Союзу затвердила шостий пакет санкцій, до якого увійшли ряд обмежень, а саме: персональні санкції проти бізнесменів членів сімей олігархів та кремлівських чиновників, поетапна відмова від російської нафти, зупинення мовлення трьох російських каналів («Россия РТР» / «РТР-Планета», «Россия 24» і «ТВ Центр – Международный»), низка експортних обмежень та від'єднання від системи SWIFT трьох банків, зокрема найбільшого у країні – «Сбербанка».

Україна представила Європейському Союзу пропозиції щодо наступного, вже сьомого пакету антиросійських санкцій.

Як повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу у середу, 8 червня, в основу листа із пропозиціями покладено напрацювання групи Єрмака-Макфола за трьома напрямками:

Перший — нові секторальні санкції у сферах енергетики, фінансів та торгівлі.

Другий — дорожня карта нових персональних санкцій проти російських олігархів, високопосадовців та керівників державних підприємств.

Третій — закриття вже виявлених лазівок для обходу та ухилення від санкцій.

Для України дуже важливо, щоб цей, сьомий пакет санкцій, був ухвалений якомога швидше.

Вже ніхто не сумнівається, що росія націлена йти до кінця у цій підлій, загарбницькій війні. Ми не маємо права зволікати та сприяти спонсоруванню цієї війни, у якій гине мирне населення!

Потрібно посилювати санкційний тиск на росію, щоб санкційні «ракети» влучно вражали в економіку росії, наближаючи її до краху, а увесь демократичний світ — до Перемоги.


Заступник голови Комітету  О. МОШЕНЕЦЬ
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

10 квітня 2024 16:58
20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55
28 грудня 2023 15:42
08 грудня 2023 16:19
06 грудня 2023 17:23
05 грудня 2023 17:43