Сьогодні до України прикута увага всього світу. Бути українцем - це означає бути мужнім, вільним та гідним своєї держави. Про українських героїв складають пісні та знімають фільми. Демонструючи незламність духу, українці стають прикладом для усіх.

24 лютого 2022 року путін розпочав неоголошену війну проти України. російські війська руйнують українські міста та села, ключові об'єкти інфраструктури та житлові будинки, використовуючи при цьому артилерійські системи залпового вогню, авіаційні удари і ракетні атаки.

Бракує слів, щоб описати той жах, який відбувається в Україні.  

Зазнавши поразки під Києвом, ворог сконцентрував свої сили на захопленні Донбасу та південних областей України.

Наразі ситуація на Донбаському напрямку є дуже складною. Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Курахове знаходяться в епіцентрі протистояння. Разом з тим, на Херсонському напрямку ми вже маємо певні успіхи, як і просування на Харківщині.


Крок за кроком Збройні сили України звільняють нашу землю.

Дорогою ціною ми пишемо переможну історію нашої країни, щоб не залишати цю війну у спадок нашим дітям.

1 червня у світі  святкують Міжнародний день захисту дітей.

У нашій країні цей день має особливе значення, бо сьогодні наші діти гинуть від рук російських окупантів.

За офіційними даними, внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації в Україні постраждало більше ніж 689 дітей, з яких - 243 дитини вже загинуло, 446 –поранено. Нажаль, ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Сьогодні Збройні сили України роблять все можливе та надможливе,  щоб зупинити цей страшний гріх, щоб дитячі очі ніколи не бачили ні катувань, ні ґвалтувань, ні тих звірств, до яких вдаються російські окупанти, зайшовши на нашу землю. Сьогодні Українська армія робить все для того, щоб в Україні лунав дитячий сміх, а дитячі очі були наповнені безпекою, радістю та любов’ю.
      
Діти – маленькі частинки великого щастя, ім’я якому – Життя!...
  
І я дякую, що Україна сьогодні не сама. Що біль українських дітей торкнулась сердець в усьому світі.

Міністр Європи та закордонних справ Франції Катрін Колонна, відвідавши Бучу у Київській області, під час свого візиту до України 30 травня, заявила, що за звірства, які були скоєні російськими окупантами в Бучі та інших українських містах, не може бути безкарності.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн запевнила, що Європейський Союз і надалі залишатиметься поруч з Україною та готовий надати Україні ще 9 мільярдів євро макрофінансової допомоги.

Лідери держав-членів Європейського Союзу 30 травня погодили шостий пакет санкцій проти російської федерації, що має значно знизити фінансові надходження до країни-окупанта та допомогти Україні у її боротьбі з агресором.

Велика вдячність всім нашим іноземним партнерам за допомогу та всебічну підтримку України.    

Допомога Україні зараз – це завтрашній день у наших дітей.

Допомога Україні зараз – це безперечний внесок у світову безпеку. Захищаючи себе, Україна сьогодні захищає весь світ.

Перший заступник Голови Комітету  Я. ЮРЧИШИН

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

07 травня 2024 18:44
03 травня 2024 21:40
23 квітня 2024 18:56
23 квітня 2024 16:25
10 квітня 2024 16:58
20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55