92-й день повномасштабного військового вторгнення до України російських окупантів.

Ворожі війська продовжують активні бойові дії на нашій території, активізувавши авіацію для наступу свого наземного угрупування, що знищує житлові будинки, лікарні, школи, дитячі садки, руйнує життя та долі.

Російські війська завдали ракетних ударів по Сумській області, Кривому Рогу та Запоріжжю. Тривають бої на Харківщині, у Луганській, Донецькій, Миколаївській, Херсонській областях.  

Наші мужні захисники й захисниці самовіддано та хоробро захищають рідну землю від московської орди. Проте, українці борються не тільки за свою країну, але й за майбутнє Європи й мирного світу, за наші спільні демократичні цінності. Ми відчуваємо підтримку західних партнерів і віримо у Перемогу над агресором.

Під час спільної прес-конференції з німецькою колегою, міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау заявив, що росія залишиться загрозою миру в Європі навіть після припинення вогню в Україні: «Те, що росія зміниться одразу після узгодження режиму припинення вогню є мрією. Вона залишиться загрозою для миру в Європі», — наголосив Збігнєв Рау (повідомляє CNN).

Допоки Україна веде цю війну, міжнародні партнери та світова спільнота повинні знати, що надана допомога із підтримки військової та цивільної оборони України, забезпечення захисту повітряного простору та припинення пересування ворожої техніки може стати вирішальною для нашої країни та світу в будь-який момент.  

Україна вдячна міжнародним партнерам за військово-технічну допомогу — зброю, яка уже нищить техніку окупантів. Проте, гострим питанням залишається закриття неба. «Закрите небо» — це система багатошарової протиповітряної оборони НАТО. Слід звернути увагу, що ППО НАТО — це одразу кілька різних систем захисту від літаків та ракет супротивника, взаємопов’язаних між собою. Якщо над Україною закриють небо для польотів російської авіації, це суттєво змінить перебіг війни та сприятиме розв'язанню низки питань, зокрема і гуманітарних.

Для того ж, щоб наші Повітряні Сили самотужки могли знищувати ворожі російські літаки, які продовжують скидати бомби на наші міста, Україна очікує від міжнародних партнерів надання потужних зенітних ракетних комплексів середнього та великого радіусу дії й сучасних винищувачів.  

Кожен день затримки з наданням Україні ППО коштує багатьох життів – сотень та тисяч мирних осіб: дітей, підлітків, людей поважного віку... Тож вкотре звертаємось до наших західних партнерів з проханням: «Закрийте небо над Україною!»

Цим рішенням, ви не дозволите російському агресору завдавати шкоди цивільним об'єктам України та врятуєте тисячі мирних життів!

Спільними зусиллями ми маємо покласти край цій безглуздій війні! Перемога буде за нами!

Заступник Голови Комітету  О. Мошенець
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55
28 грудня 2023 15:42
08 грудня 2023 16:19
06 грудня 2023 17:23
05 грудня 2023 17:43
27 листопада 2023 10:56