Два місяці триває повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Наразі російські окупанти сконцентрували свої сили на сході та півдні України. Керівництво рф оголосило про «другу фазу» війни проти України і планує повністю окупувати Донбас і південь України, забезпечивши сухопутний коридор до Криму.

Атаками російських окупантів практично знищене місто Маріуполь, зокрема, Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча та «Азовсталь», а у бомбосховищах останнього укривається від обстрілів щонайменше тисяча цивільних громадян, серед яких багато дітей.

Не припиняє рф обстрілювати і бомбардувати інші мирні міста та села України з артилерії, ракетами, авіабомбами руйнуючи цивільну інфраструктуру та вбиваючи населення.

На Херсонщині російські окупанти готуються до проведення незаконного референдуму щодо створення так званої «Херсонської народної республіки». Запланований рф на окупованих територіях «перепис населення» та мобілізація чоловіків до окупаційних військ - міжнародний злочин.

Україні необхідна подальша підтримка світу, щоб якнайшвидше зупинити агресора і повернути свої території та стабільність.

Закликаю міжнародних партнерів запроваджувати нові посилені санкції проти росії.

Потрібно негайно виключити рф з усіх міжнародних фінансових інституцій, країні-агресору не місце серед членів Міжнародного валютного фонду, Світового банку і Великої двадцятки.

Потрібно запровадити спеціальний податок за війну. Такий податок має нараховуватися на всі без виключення торговельні операції з рф державою-агресором та з російськими компаніями. Також податок на всі експортно-імпортні операції та фінансові операції, які ще не заблоковані.

Потрібно продовжувати відключати від сервісів обміну фінансовими повідомленнями, зокрема банківської платіжної системи SWIFT та китайської CIPS (Cross-Border Interbank Payment System) усі російські банки та російські юридичні особи, понад 50% яких належать цим банкам.

Як мудро зауважив прем’єр-міністр Великої  Британії Борис Джонсон, не варто домовлятися з крокодилом, який жує твою ногу. Агресор зупиниться там, де його зупинять!

Наразі дуже важливо чинити максимальний тиск на росію. Необхідно продовжувати вводити жорсткі санкції проти рф, щоб зупинити агресора.

Заступник Голови Комітету   О. Мошенець
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

23 квітня 2024 18:56
23 квітня 2024 16:25
10 квітня 2024 16:58
20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55
28 грудня 2023 15:42
08 грудня 2023 16:19