Спецоперація з метою «демілітаризації України», яку оголосив Путін стала початком повноцінної війни проти України. По всій країні лунають вибухи та точаться бої. Порушивши фундаментальні норми та принципи міжнародного права, низку двосторонніх та багатьох договорів та угод, Путін віддає накази стріляти та скеровувати на українську землю ракети, які завдають Україні нищівних ударів.
        Російська авіація використовує для авіанальотів на Україну майже всі придатні для цього аеродроми Росії, Білорусі та окупованого Криму. Для своїх цілей Росія використовує і територію Білорусі. Звідти на українську землю летять літаки, ракети та просувається військова техніка.

        Російські окупанти наполегливо намагаються стерти з лиця Землі унікальні історичні міста та їхні історико-культурні цінності.
    
        Наносячи ракетні удари по стратегічних об’єктах та українських містах, Росія не зупиняється у своїх агресивних діях,  розстрілюючи мирних громадян, зокрема, дітей.



       
      Незважаючи на домовленість про припинення вогню на час евакуації мирних мешканців із зони бойових дій, росіяни постійно зривають цей процес, відкриваючи вогонь по людях, транспорті, який їх вивозить та доставляє гуманітарну допомогу.

       У місті Ірпінь, що під Києвом, ворожі війська безжально розстріляли мирних мешканців, які намагалися покинути місто. Окупанти відкривали вогонь з мінометів під час того, як люди виходили до автобусів, під час евакуації.

       У Миколаєві російські загарбники розбомбили психіатричну лікарню. У Херсоні окупанти стріляли по людях, які вийшли на мітинг проти окупації. Біля Маріуполя Росіяни обстріляли евакуаційні автобуси, внаслідок чого є важкопоранені діти.

      За час війни, яку розпочала Росія на території нашої країни було зруйновано більше тисячі житлових будинків, сотні навчальних закладів, обірвано понад три тисячі життів звичайних українців, з яких близько 140 дітей, ще понад 200 дітей поранено!
 
      Скільки ще треба крові та смертей, щоб прозріти та зрозуміти, що розв’язана Росією проти України війна – це безумство і трагедія світового масштабу.

      Росія агресор, а Путін однозначно є військовим злочинцем.

      Агресивна загарбницька поведінка Росії не сумісна з принципами та цінностями міжнародних організацій, які керуються правом та націлені на збереження миру у світі.

      Саме тому зупинити Російську агресію можна лише посиленням скоординованого тиску міжнародного співтовариства на Російську Федерацію.

      Необхідно вживати на міжнародному рівні всіх дієвих механізмів впливу на припинення агресивних дій Росії, зокрема,  виключення країни - агресора з усіх міжнародних організацій, а також блокувати будь-які можливі рішення, спрямовані проти України та усього світу.

      Ще одним важливим механізмом протидії російській агресії є припинення будь-яких бізнес-зв’язків з Росією.

      Багато іноземних компаній вирішили піти з російського ринку з власної волі на знак протесту проти злочинних дій Росії. Однак значна частина компаній вирішили залишитися.

      Спочатку складалося враження, що вихід західного бізнесу з РФ має масовий характер. Щодня з початку війни з'являються повідомлення про те, що той чи інший відомий бренд заявив про припинення роботи в Росії. Однак часто виявляється так, що йдеться не про повний вихід з ринку, а про зупинення діяльності або припинення нових інвестицій. Такі компанії, залишаючись в Росії, платять своїм російським працівникам зарплати, та поповнюють російський бюджет податками. У деяких випадках йдеться про мільярди доларів. Тобто по суті ці компанії фінансують злочинну війну проти України.

      В Україні негативно реагують на те, що європейський та американський бізнес не поспішає піти з Росії і продовжує там спокійно працювати. Будь-які бізнес-зв’язки з Росією - це фактична мовчазна підтримка політики країни-агресора проти України.

      Ми закликаємо до бойкотування російських  компаній і за кордоном. Це підтверджує, що бізнес не байдужий до трагедії в Україні та зневажає вторгнення Росії. Бойкотуючи ворога, бізнес підтримує українців, чим підвищує власну репутацію та довіру до себе у світі.

Перший заступник Голови Комітету  Я.Юрчишин


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

07 травня 2024 18:44
03 травня 2024 21:40
23 квітня 2024 18:56
23 квітня 2024 16:25
10 квітня 2024 16:58
20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55