Майбутнє залежить від того,
що ми робимо сьогодні           
   Махатма Ганді
       
       Геополітичні апетити Росії сьогодні це державний суверенітет України та взятий нею курс на євроінтеграцію. Чи піде Путін та Росія далі? На це питання відповідь дасть час.
       А зараз, поки весь світ підраховує фінансові втрати від зупинення зовнішньоекономічних зносин з Росією, та можливого подальшого посилення санкцій для загальмування агресора, Україна дає відсіч неспровокованій повномасштабній війні Росії ціною життів своїх громадян та веде зовсім інший облік.
       За місяць активних бойових дій Росія випустила на українські міста та села понад 1200 ракет позбавивши життя декілька тисяч людей мирного населення, в тому числі більше сотні дітей. Мільйони людей залишили свої домівки та все що вони мали аби зберегти найцінніше – життя. За інформацією Київської школи економіки, впродовж трьох тижнів знищено та пошкоджено більше 200 шкіл, 124 дитячих садка, 39 лікарень, 88 закладів культури, десятка мостів, аеропортів, електростанцій та інших важливих інфраструктурних об’єктів, більше 1600 житлових будинків, а також найбільший в світі літак Ан-225 «Мрія».     
       Цінуємо зусилля США, країн Європейського Союзу, Великої Британії, Канади, Австралії та Японії над посиленням обмежувальних заходів введених проти Росії через вторгнення в Україну. Проте такі кроки є недостатньо дієвими в стримуванні агресора.
        Ми чудово розуміємо, що військові операції потребують значного фінансування і російська армія та її воєнізовані формування утримуються за рахунок значних надходжень від продажу нафти і газу, адже питому вагу державного бюджету Росії становлять саме ці доходи.    
        Зупинити «спонсорство» війни проти України можна шляхом застосування повного ембарго на постачання нафти та газу з Росії. Як тимчасовий інструмент можуть бути запроваджені так звані заморожені на спеціальних рахунках гроші, які Росія не зможе одразу отримувати від експорту нафти та газу.      
      Припинення імпорту енергоносіїв з Росії для країн Європейського Союзу це важкий крок, який призведе до підвищення цін на енергоресурси. Проте це убереже Європу від подальшого просування агресора та збереже життя мирних жителів України та зменшить руйнування наших міст.  
        Окрім того, за сприяння Росії у веденні бойових дій проти України потребують перегляду вже застосовані санкції проти Білорусі та введення повного торгово ембарго. Не дивлячись на те, що немає офіційних підтверджень ведення збройними силами Білорусі бойових дій, проте країна активно втягнута у війну Росії проти України шляхом надання своєї території для російських військ. Неодноразово з території Білорусі по Україні запускалися ракети для ураження як об’єктів військової так і цивільної інфраструктури.  
       Так, ці санкції матимуть негативний вплив на громадян Білорусі, значна частина яких підтримує Україну, але такий крок має бути зроблений заради Миру на Землі та світлого майбутнього наших дітей.


Перший заступник Голови Комітету   Я. ЮРЧИШИН
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

07 травня 2024 18:44
03 травня 2024 21:40
23 квітня 2024 18:56
23 квітня 2024 16:25
10 квітня 2024 16:58
20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55