Про оголошення відбору представників від Верховної Ради України до складу конкурсної комісії з відбору кандидата на посаду Голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів

 

Комітет на своєму засіданні  2 вересня 2020 року, керуючись нормами статей 14, 49, 50 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», статті 5 Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів», вирішив:

  1. Оголосити з 2 вересня 2020 року відбір кандидатів, діяльність яких пов’язана із запобіганням корупції для визначення як представників від Верховної Ради України до складу конкурсної комісії з відбору кандидата на посаду Голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

  2. Відповідно до частини другої статті 5 Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів», не може брати участь у відборі особа, яка:

·                за рішенням суду визнана недієздатною або дієздатність якої обмежена;

·                має судимість за вчинення злочину, якщо така судимість не погашена або не знята в установленому законом порядку, або на яку за вчинення адміністративного правопорушення накладено стягнення у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю;

·                притягалася на підставі обвинувального вироку, який набрав законної сили, до кримінальної відповідальності за вчинення умисного злочину;

·                впродовж одного року до подання заяви про участь у конкурсі на заміщення цієї посади незалежно від строку входила до складу керівних органів політичної партії.

3. Кандидати повинні мати бездоганну ділову репутацію, високий суспільний авторитет, а також досвід роботи, пов’язаний з участю у формуванні та/або реалізації політики у сферах кримінальної юстиції або запобігання і протидії корупції. Не можуть бути представниками конкурсної комісії особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

4. Заявки і документи кандидатів необхідно надсилати Комітетові
до 23 вересня 2020 року в електронній формі на офіційну електронну пошту
crimecor@rada.gov.ua. Перелік документів подається, згідно із додатком. 

  5. Обговорити і затвердити кандидатів до складу конкурсної комісії з відбору кандидата на посаду Голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів на засіданні Комітету орієнтовно на початку жовтня 2020 року, із запрошенням кандидатів.**

6. Оприлюднити це рішення на офіційних веб – сайтах Верховної Ради України, Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики та в газеті «Голос України».

 

Додаток

 

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ

 

1.    Заява в довільній формі на участь у відборі із зазначенням контактних даних;

2.    Копії документів, що засвідчують особу та підтверджують відповідність кандидата вимогам (автобіографію, копію документа про освіту);

3.    Рекомендаційні листи громадських організацій, об’єднань та експертних організацій, які здійснюють свою діяльність в антикорупційній сфері (не менш ніж від двох організацій,  наприклад, від громадської та експертної організацій).

Всі документи надсилати в електронній формі на офіційну електронну пошту crimecor@rada.gov.ua.

 

 

** Особи, документи яких відповідатимуть критеріям, встановленим Законом України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів» для членів зазначеної Конкурсної комісії, будуть запрошенні для співбесіди (обговорення) на засіданні Комітету орієнтовно на початку жовтня 2020 року.

Інформація про запрошення на Комітет для зазначених осіб буде розміщена на офіційному веб-сайті Комітету та направлена на їхні електронні пошти.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55
28 грудня 2023 15:42
08 грудня 2023 16:19
06 грудня 2023 17:23
05 грудня 2023 17:43
27 листопада 2023 10:56