Міжнародний день сім’ї: новітня історія України складається з героїчних історій мільйонів українських родин

15 травня 2023, 17:09

 

Росія продовжує щоденні обстріли населених пунктів України, жертвами яких стають цивільні, у тому числі діти.

За даними Офісу Генпрокурора, більше 1454 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф, в тому числі 481 дитина загинула та понад 973 отримали поранення різного ступеня тяжкості. На жаль, ці цифри не остаточні.

Також, в Україні зафіксували понад 19 тисяч випадків депортації дітей на територію країни-агресора з початку повномасштабної війни, хоча фактична кількість вивезених дітей може бути у десятки разів більша. Такими діями росія порушила низку актів міжнародного права, у тому числі Конвенцію про права дитини.

Повномасштабна російська війна проти України торкнулася майже кожної української родини. Мільйони українських громадян  вимушені були покинути свої домівки. Кожна українська сім’я переживає біль, тривогу, але не втрачає віру у Перемогу.

Ми боремося не лише за свою свободу, свої сім’ї, дітей, а й за європейські цінності: демократію, верховенство права.

Сьогодні – Міжнародний день сім’ї. Це свято заснувала Організація Об'єднаних Націй у 1993 році, а офіційно його стали відзначати з 1994 року.

Встановлення цього Дня покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї. Цього року тема Міжнародного дня сім’ї — «Демографічні тенденції та сім'ї».

Родина найцінніший подарунок долі, адже саме вона є для кожного з нас надійною опорою. Саме в родинному колі ми формуємося як особистості.

Україна, завжди була і є великою сім’єю. Щиро бажаю усім українським родинам миру і перемоги над ворогом.  Щоб кожна сім’я дочекалася свого воїна – чоловіка, батька, брата, матір-берегиню українського роду, які сьогодні захищають Україну від російської орди, а всі примусово депортовані до рф діти повернулися додому.

Вірю, що Україна незабаром здобуде Перемогу, відбудує усі зруйновані домівки, в які знову повернеться сімейний затишок та родинне тепло.

 

Заступник Голови Комітету                                                              О. МОШЕНЕЦЬ