Необхідно продовжувати посилювати санкції проти росії

12 травня 2023, 12:55

Триває військове протистояння України розповсюдженню нового різновиду тоталітарної ідеології – рашизму. Необхідною підтримкою у послабленні військового потенціалу росії, зменшенні ресурсів для фінансування цієї війни стали міжнародні санкції, які підірвали низку секторів економіки країни-агресора.

Під час свого візиту до Києва 9 травня Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн представила 11-ий пакет санкцій, зазначивши, що Європейська комісія разом з міжнародними партнерами, зокрема з G7, продовжують робити все, що в їх силах, щоб підірвати військову машину путіна та її доходи. Новий пакет санкцій орієнтований на перекриття лазівок обходу санкцій, введених раніше та зокрема на країни, які в цьому допомагають росії.

Україна вдячна Європейській комісії за всебічну підтримку, яка надається з перших днів неспровокованого та невиправданого вторгнення росії.

Однак, щоб покласти край злочинним діям росії міжнародна спільнота повинна в черговий раз вийти за певні стримуючі рамки і запровадити якісно жорсткіші санкції з більшою силою примусу. Закриття «лазівок» у вже запроваджених санкціях має відбуватися паралельно із впровадженням нових потужних санкцій.

Очікуємо, що до переліку чинних санкцій невдовзі ввійдуть і пропозиції Міжнародної робочої групи з питань російських санкцій представлені у Плані дій 2.0., зокрема, зниження верхньої межі ціни на нафту до $45 за барель сирої нафти з цільовим показником $30 за барель, посилення контролю за дотриманням граничних цін на нафту, накладення санкцій на «росатом».

Одним із способів подолання загроз, які сьогодні становить для миру та безпеки росія є запровадження нових потужних санкцій задля зменшення здатності останньої вбивати мирних жителів та окуповувати території інших держав. Чим швидше нові та потужніші санкції будуть впроваджені, тим коротшою може бути війна.

 

Перший заступник Голови Комітету                                                 Я. ЮРЧИШИН