Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики, яке відбулося 16 березня 2023 року

16 березня 2023, 16:17

 

Сьогодні, 16 березня 2023 року відбулось засідання Комітету з питань антикорупційної політики у режимі відеоконференції, під головуванням Голови Комітету Анастасії Радіної.

На засіданні Комітету за участю присутніх було обговорено законопроекти реєстр. № 6077 «Про обмеження виробництва та обігу пластикової продукції одноразового використання на території України», реєстр. № 8433 «Про внесення змін до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України щодо використання коштів з рахунків на підтримку України», реєстр. № 5456 «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (щодо приведення положень Закону у відповідність до Рішення Конституційного Суду України від 18.02.2020 року № 2-р/2020)», реєстр. № 5456-1 «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо врегулювання діяльності Верховного суду та статусу суддів Вищих спеціалізованих судів України, які ліквідуються»,  реєстр. № 8073 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за невиконання законних вимог та перешкоджання діяльності комітетів Верховної Ради України та народних депутатів України».

За результатами обговорення зазначені законопроекти Комітетом визнані, як такі, що не відповідають вимогам антикорупційного законодавства.

Окрім того, за результатами розгляду інших законопроектів до 5 законопроектів Комітетом висловлено зауваження та 9 законопроектів визнано такими, що відповідають вимогам антикорупційного законодавства.