Боротьба України за свободу перейшла у вирішальний момент! «Рамштайн»: десята зустріч країн-партнерів

16 березня 2023, 09:20

 

386 добу Україна героїчно протистоїть російському широкомасштабному вторгненню.

15 березня відбулось чергове засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн».

Міністр оборони США Ллойд Остін на початку онлайн-засідання заявив, що США та коаліція країн, які підтримують Україну у протистоянні масштабній агресії рф, перебувають у вирішальному моменті боротьби українців за свободу та демонструють єдність і рішучість.

Також він зауважив, що міжнародна коаліція на нинішньому етапі має забезпечити Україну всіма спроможностями для подальшої боротьби. Це передбачає не лише додаткове озброєння, але також запасні частини й можливості технічного обслуговування переданої раніше техніки.

За словами Остіна, росія надалі демонструє безрозсудність у своїй загарбницькій війні та залучає приватні військові кампанії на кшталт «вагнера», а також продовжує обстрілювати мирні українські міста ракетами й іранськими дронами-камікадзе. Проте, як сказав глава Пентагону, «українські системи ППО, багато з яких забезпечила ця Контактна група, дають відсіч, щоби захистити мирних жителів від російських бомбардувань».

Без сумніву сьогодні Збройні сили України роблять все можливе і не можливе для стримування ворога та наближення нашої перемоги.

Тільки за минулу добу, як інформує Генеральний штаб Збройних сил України, українські захисники знищили ще 980 російських загарбників, вісім танків і десять броньованих машин.

Загалом росія вже втратила в Україні близько 161 520 військових,  3492 танків, 6799 бойових броньованих машин, 2528 артилерійських систем, 262 засоби ППО, 304 літаки, 289 гелікоптерів, 907 крилатих ракет, 18 кораблів / катерів та іншої військової техніки.

 Однак для повної перемоги у цій кривавій війні Україні потрібна велика кількість потужної зброї. І я дякую нашим міжнародним партнерам за неймовірну підтримку та віру українську армію, яка мужньо та віддано сьогодні захищає свій народ, територіальну цілісність та незалежність своєї держави.

Віримо в Збройні Сили України та нашу перемогу! Тільки разом ми зможемо забезпечити мир та безпеку в усьому світі!

 

Перший заступник Голови Комітету                                 Я.ЮРЧИШИН