Український кобзар – символ незламності Українського народу!

10 березня 2023, 09:44

380-ту добу триває повномасштабна війна в Україні. Другу весну українці стоять на захисті своєї батьківщини, життям і кров’ю виборюючи  свою незалежність.

Український народ демонструє непокірність та єдність усьому світу, стоячи живим щитом між демократичним цінностями та російським злом, яке несе за собою розруху та смерть.

Цинічності й жорстокості росії немає меж. російські окупанти за будь-яку ціну прагнуть стерти з лиця землі українську націю. Доказом цього стала ракетна атака, яку рф здійснила до 209 річниці від дня народження символу незламності Українського народу -  Тараса Григоровича Шевченка.

 

В ніч проти 9 березня країна-агресор нанесла черговий масований ракетний удар по Україні. Окупанти знову атакували Київ, Дніпропетровську, Одеську, Харківську, Запорізьку, Львівську області.

За повідомленням Головнокомандуючого ЗСУ Валерія Залужного, цієї ночі противник завдав масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури України. Окупанти здійснили 81 пуск ракет різного базування, з яких 28 пусків крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555,  20 пусків крилатих ракет морського базування «Калібр», 6 пусків крилатих ракет повітряного базування X-22, 8 пусків керованих авіаційних ракет: 2 – Х-31П; 6 – X-59; 13 пусків зенітних керованих ракет С-300 та 6 пусків крилатих ракет повітряного базування Х-47 «Кинджал», що є носіями ракет Х-47М «Кинджал». Крім того, здійснено 8 пусків ударних БпЛА «Shahed-136/131».

Силами та засобами Повітряних Сил 3С України у взаємодії з підрозділами інших складових сил оборони України із 48 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр» знищено 34 крилаті ракети, а також 4 БпЛА «Shahed-136/131».

Внаслідок удару пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури та, на жаль, є загиблі серед мирних жителів: у Львівській області загинуло 5 людей, у Києві – постраждало троє осіб, на Дніпропетровщині – загинула людина та є постраждалі.

Протягом 300 років російська імперія прагнула стерти нашу націю з лиця землі та поставити Україну на коліна. Сьогодні ми бачимо всі ознаки нищення українського народу, його традицій та цінностей.

Саме тому, українці мають використати свій унікальний шанс на перемогу над російським ігом та довести усім, що український народ є гідним нащадком поколінь його славних предків, які мріяли про вільну та незалежну Україну.

І як сказав Тарас Григорович Шевченко: «Борітеся – поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас сила і воля святая!»

Віримо в наших мужніх захисників та в єдності з демократичним світом наближаємо нашу Перемогу!

 

Заступник голови Комітету                                                          О. МОШЕНЕЦЬ