Восьма зустріч контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн

18 січня 2023, 13:30

 

329 днів українська армія запекло боронить українську землю від російських загарбників, які продовжують повномасштабну збройну агресію проти нашої держави.

російські окупанти ведуть активні наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках, а також цинічно та цілеспрямовано застосовують ракетний терор проти мирного населення України.

Так, 14 січня країна-терорист знову завдала масованого ракетного удару по Україні.

Воєнні злочинці поцілили в об’єкти критичної інфраструктури у 5 областях та житловий багатоквартирний будинок у місті Дніпро. Внаслідок влучання у багатоповерхівку надзвукової крилатої ракети Х-22 загинуло 45 осіб, у тому числі шість дітей. Ще 79 осіб травмовано, серед яких 16 дітей.

Останній масований ракетний удар продемонстрував наскільки уразливою залишається Україна перед ракетними ударами ворога. Наявність передових систем протиповітряної оборони та ракет великої дальності могли б мінімізувати загрозу ураження росією українських цивільних об’єктів.

Загалом від використання рф зброї з великою зоною ураження з 24 лютого до 15 січня 2023 року постраждало 18 358 цивільних осіб (1 260 дітей), з них 7 031 людина загинули (433 дитини) та 11 327 людей поранено (827 дітей). Дані Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг слушно заявив в інтерв’ю німецькій газеті Handelsblatt, що «важливо забезпечити Україну зброєю, яка їй потрібна, щоб перемогти та продовжувати бути незалежною нацією. Військова підтримка України – це найшвидший шлях до миру».

Характер бойових і терористичних дій, що веде росія потребує нових рішень в оборонному постачанні та пришвидшеного ухвалення рішень щодо надання Україні передових систем протиповітряної оборони, ракет великої дальності та важких танків.

Цієї п’ятниці, 20 січня пройде вже восьма зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн.

Вдячна головам оборонних відомств країн-учасниць Контактної групи за допомогу у захисті і обороні України.

Разом з мільйонами українців покладаю великі надії на ухвалення учасниками зустрічі рішучих та принципових рішень щодо задоволення нагальних потреб України в озброєнні.

 

Заступник Голови Комітету                                                                О. МОШЕНЕЦЬ