росія – країна терорист, яка несе загрозу всьому світу!

16 січня 2023, 11:18


14 січня росія завдала чергового масованого ракетного нападу на територію України, завдавши болючих ударів по Дніпру, Києву, Львову, Харкову, Вінниці та інших українських містах. Ціллю атаки російських злочинців були об'єкти генерації та високовольтна інфраструктура магістральних мереж по всій Україні.

На жаль, є влучання по енергетиці в 5 областях, а саме: Харківській, Київській, Вінницькій, Львівській та Івано-Франківській. Внаслідок цього суттєво зріс дефіцит потужності в енергосистемі.

За повідомленням енергетиків, під час масованого ракетного обстрілу України російські окупанти атакували дві її теплоелектростанції, які вже неодноразово зазнавали ворожих ударів. Внаслідок обстрілів було пошкоджено обладнання ТЕС, одна зі станцій припинила виробництво електроенергії. Одразу після закінчення атаки енергетики почали ліквідовувати наслідки. Окупанти влучили у турбінне відділення енергоблока станції, внаслідок чого один з енергоблоків зруйновано, а інші пошкоджено. У ДТЕК наголосили, що руйнування масштабні, а ситуація складна.

Окрім того, ракетна атака російських окупантів нанесла  нищівного удару по житловому будинку у Дніпрі, внаслідок чого загинуло 30 мирних мешканців, серед них одна дитина, 75 осіб дістали поранення, серед них 12 дітей, доля 33 осіб ще з’ясовується. Пошукові роботи тривають.


Як повідомляє Офіс генерального прокурора: «Ця трагедія - не просто воєнний злочин, це злочин проти людяності. Масштабне вбивство мирних громадян в Україні. Кожен важливий доказ буде задокументований. Слідством та прокурорами будуть встановлені та притягнуті до відповідальності як ті, хто безпосередньо запускав ракети, так і їх командири, які віддали цей злочинний наказ. Усе російське військове керівництво».

Президентка Молдови Мая Санду висловила співчуття українцям та заявила, що внаслідок ракетної атаки по Україні 14 січня знову постраждала і Молдова.

Колишній міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус висловив обурення тим, що зброя надходить в Україну надто повільно і не в тому обсязі, в якому би вона могла зупинити напади росії.

«російські нацисти можуть безкарно бомбити Київ, але українці не можуть отримати далекобійну артилерію, не можуть отримати танки та винищувачі для звільнення окупованих та анексованих територій, тому що хтось вважає, що це може бути провокацією? Абсурд.», – написав литовський політик.

Майкл Макфол – колишній американський посол в росії  називає дії москви «тероризмом» і закликає США та союзників визнати їх такими офіційно.

«Це тероризм. Настав час США та іншим країнам визнати росію державою-спонсором тероризму», – наголошує колишній посол.

Сьогодні росія несе загрозу всьому світу! Без сумніву, ця країна є країною-терористом.

Я закликаю міжнародних партнерів не зволікати! Україні потрібна зброя прямо зараз!

Я закликаю демократичні країни визнати російський режим терористичним!

Від підтримки та допомоги Заходу залежатиме доля не лише України, а і всього цивілізованого світу, демократичних цінностей та світової безпеки.

 

 

Перший Заступник голови Комітету             Я.ЮРЧИШИН