Спеціальний трибунал – це справедливий суд над росією за її варварські злочини

09 січня 2023, 17:42

 

Минулий рік продемонстрував світові, що росія не така сильна, якою хотіла здаватись, а Україна – не така слабка, як гадав путін.

320 днів український народ героїчно  протистоїть російському широкомасштабному вторгненню, об’єднавши навколо себе увесь демократичний світ.

путін і його прибічники є військовими злочинцями. Систематично вдаючись до дезінформації та маніпулюючи свідомістю росіян, диктатор намагається зробити своїм спільником російське суспільство, яке, деградуючи, вже не може бачити різниці між «чорним» і «білим», добром та злом.

путін хоче нав'язати думку, що перемога у війні з Україною є необхідною умовою для подальшого існування росії, як  держави, цинічно заявляючи про те, що росія має історичні права на Україну, а незалежність та суверенітет рф залежать від відновлення контролю над Україною.  

Таким чином диктатор рф виправдовує свої поразки у війні з Україною та демонструє своє небажання розглядати мирне вирішення війни на умовах, що не будуть задовольняти його та його поплічників. 

російський диктатор насправді не хоче миру й буде робити все для того, щоб війна продовжувалась.

Цинічною брехнею та черговою спробою маніпуляції з боку рф було оголошене кремлем «Різдвяне перемир’я», коли вже через кілька хвилин після нібито початку дії «перемир?я» окупанти вдарили запалювальними снарядами по Херсону, а також обстріляли Краматорськ та інші міста Донеччини, варварськи та безжально атакуючи цивільні об’єкти.

Сьогодні росія застосовує терор проти України. Обстрілюючи мирних людей у свята, вбиваючи українців просто напередодні Нового року, країна-агресор вкотре переконує західних партнерів у тому, що Спеціальний трибунал – не просто додаткова опція, а необхідна юстиція для міжнародних злочинців, зокрема, таких як путін та його поплічники.

Закликаю демократичний світ вжити всіх  необхідних заходів для встановлення справедливості та притягнення до відповідальності винних осіб за вчинення ними страшних злочинів проти людства.

 

 

Заступник Голови Комітету              О.МОШЕНЕЦЬ