Допомога Україні – це внесок у світову безпеку!

08 грудня 2022, 16:50

 

288 день героїчного протистояння українського народу російським окупантам, які 24 лютого 2022 року розпочали масштабне вторгнення до України по всій довжині спільного кордону, включаючи і територію Білорусі.

Не отримуючи бажаного результату на фронті, путін в агонії робить все можливе, щоб хоч якось виправдати свої ганебні поразки, намагаючись створити умови для затяжної загарбницької війни в Україні.

Під час зустрічі з Радою з розвитку громадянського суспільства і прав людини, путін заявив, що так звана «спецоперація» може бути «тривалим процесом» і що захоплення нових територій є важливим результатом для росії, посилаючись на російську імперську історію, що очевидно окреслює нинішні цілі путіна в Україні, як відверто імперіалістичні та загарбницькі.

Відкидаючи всі принципи міжнародного права, російський диктатор вдається до дій, які виходять за межі здорового глузду, застосовуючи заборонені методи ведення війни, які не на жарт викликають занепокоєння у світової спільноти.

Геноцид, терор, ядерний шантаж та інші страшні злочини проти людяності сьогодні варварськи вчиняються путінським режимом на території України, що є загрозою не тільки національного, але й світового масштабу.

Маніпулюючи свідомістю росіян у власних інтересах, путін знову заявляє, що загроза ядерної війни «наростає».

Однак, за словами Віцепрезидента Європейської комісії Валдіса Домбровкіса, Європейський Союз не піддасться на російський ядерний шантаж та маніпуляції.

Віцепрезидент Єврокомісії пообіцяв продовжувати надавати підтримку Україні, включно з наданням фінансової допомоги.

«Україна потребує нашої підтримки, і ми збираємося її надати. Ми націлені на те, щоб перші кошти були виділені в січні, і ми дотримуємося цієї мети», - сказав Валдіс Домбровкіс (повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Bloomberg).

Я вдячний європейським лідерам та міжнародній спільноті за «дружнє плече» та допомогу у цей неймовірно важкий для України час.

Безсумнівно світ вже розуміє, що допомога Україні зараз – це внесок у світову безпеку. Нам не можна закривати очі на страшні злочини, що вчиняє росія у центрі Європи.

Якщо не зупинити путіна сьогодні, світ може втратити безпеку завтра. Агресор має понести справедливе та незворотнє покарання!

 

Перший заступник Голови Комітету                                                    Я. ЮРЧИШИН