Країні-терористу місце на гальорці світового устрою

06 грудня 2022, 15:49

 

Вчора у день росія, прагнучи завдати якомога більшої шкоди цивільній критичній інфраструктурі нашої держави, знову масовано обстріляла всю територію України. За інформацією Повітряних сил Збройних сил України, ворог випустив понад 70 крилатих ракет різних типів, а також керовані авіаційні ракети. Українським силам протиповітряної оборони вдалося збити понад 60 ракет.

Наші воїни продемонстрували неймовірно ефективний результат відпрацювання повітряних цілей ворога, однак, нажаль є і влучання. Від дій країни-терориста загинуло щонайменше 4 людини та зазнали ушкоджень певні об’єкти інфраструктури. Також на деякий час зазнала збоїв і енергетична система Молдови, яка пов’язана з українською.

«… російська здатність до таких масованих терористичних ударів – це загроза не одній лише Україні, а всьому нашому регіону. Як мінімум. Коли один терорист дестабілізує життя всіх, це спільне завдання – зупинити терор», – такими словами відреагував Президент України Володимир Зеленський на черговий російський терор.

Особливо цинічно, цей акт терору виглядає з огляду на підписаний 5 грудня 1994 року у Будапешті Меморандум про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Відповідно до цієї міжнародної угоди російська федерація зобов’язалась поважати незалежність, суверенітет та існуючі кордони України, а також утримуватися від загрози силою чи її використання проти територіальної цілісності чи політичної незалежності України.

путін неодноразово демонстрував і продовжує демонструвати зневажливе ставлення до взятих рф зобов’язань.

Небайдужі до агресії та терору країни, а їх чимало, щодня шукають нові кроки і заходи, які дозволять посилили тиск на росію. Зокрема, Державний департамент США працює «… з Конгресом над законодавством, яке допоможе нам подолати деякі проблеми, пов’язані з використанням статусу «держави-спонсора тероризму», що, як ви сказали, має деякі непередбачені наслідки». Про це 4 грудня заявив держсекретар Ентоні Блінкен в інтерв’ю телеканалу CNN.

Терору не повинно бути місця ні на території Європи, ні в будь-якій іншій частині світу. Тому, від дій та реакції кожної держави світу на терор сьогодні залежить можливість його існування завтра. Розраховуємо на розробку законопроекту, який дозволить США визнати росію державою-терористом.

 

 

Перший заступник Голови Комітету                                                   Я. ЮРЧИШИН