путін має понести покарання! Сучасний світ має бути безпечним!

30 листопада 2022, 20:44

 

280-й день Україна протистоїть повномасштабному вторгненню росії. Український народ рішуче доводить, що його не зламати ані зброєю, ані холодом, а відсутність води та світла додає українцям ще більше мотивації протистояти ворогу та боронити свою землю від російської агресії, доводячи всьому світу, що ми нація гідних, вільних, сильних та незламних.

Намагаючись знищити українську націю через геноцид, терор та насилля, росія втратила своє обличчя, яке вже повністю залите кров’ю та сльозами безневинних людей.        

Відчуваючи біль українського народу як свою, весь світ сьогодні намагається всебічно підтримати Україну у її мужньому протистоянні російській агресії та боротьбі за свою свободу.

Міністри юстиції країн «Великої сімки» (США, Японія, Німеччина, Британія, Франція, Італія, Канада) за участі України, вперше в історії провели зустріч, яка завершилася ухваленням Берлінської декларації і домовленістю тісно координувати співпрацю заради розслідування воєнних злочинів в Україні та притягнення винних до відповідальності.

Учасники зустрічі поділилися досвідом щодо судового переслідування за серйозні міжнародні злочини та продемонстрували підтримку у боротьбі України за справедливість щодо жорстокостей, скоєних росіянами проти невинних цивільних осіб.

«Після того, як росія розв'язала загарбницьку війну всупереч міжнародному праву, Міжнародний кримінальний суд негайно розпочав розслідування за підтримки всіх країн G7. Це був важливий початковий крок. Однак розслідування на національному рівні та отримані ними висновки про злочини росії проти міжнародного права будуть не менш важливими, і вони повинні йти рука об руку з міжнародними розслідуваннями. Щоб притягнути рф до відповідальності за її військові злочини, ми маємо об’єднати всі наші зусилля», – зазначив Федеральний міністр юстиції Федеративної Республіки Німеччина Доктор Марко Бушманн.

«путін має сидіти у в'язниці – ця теза ні у кого не викликає заперечення. Тобто, є розуміння того, що відповідати за воєнні злочини в Україні мають не тільки солдати чи офіцери нижньої ланки – відповідальність мають понести також ТОПи рф», – заявив Міністр юстиції України Денис Малюська під час свого виступу.

Сьогодні все далі стає очевидним, що просто зупинити війну в Україні недостатньо. Злочини рф, варварськи вчинені в Україні, не можуть залишитися безкарними. Відповідальність за них має бути суворою та справедливою. Безкарність породжує зло, яке, сьогодні в обличчі росії, загрожує усьому світу.

Тому, покарання путіна та інших причетних осіб, відшкодування збитків Україні та її громадянам – це завдання не лише Української держави, а й міжнародної правової спільноти.

Сучасний світ має бути безпечним!

 

Перший заступник Голови Комітету                                             Я. ЮРЧИШИН