Очікуємо на підтримку Європарламентом Резолюції про визнання росії державою-спонсором тероризму!

19 листопада 2022, 10:19

 

Майже дев’ять місяців триває протистояння російським загарбникам.

росія продовжує наносити ракетні удари по мирному населенню і цивільній інфраструктурі, знищує цілі міста, руйнує  навколишнє середовище.

18 листопада у Європарламенті погодили текст резолюції щодо визнання рф країною-спонсором тероризму. Про це повідомив у Twitter депутат від Європейської народної партії, представник Литви Андрюс Кубілюс. Він наголосив: «Європейський парламент…визнає росію державою-спонсором тероризму і державою, яка використовує засоби тероризму».

Під час переговорів між політичними групами Європарламенту йшлося про те, що російські військові посилили ракетні удари та удари дронами по цивільних об'єктах, включно з енергетичною інфраструктурою, лікарнями, медичними установами, школами та притулками, порушуючи міжнародне гуманітарне право.

Оголосивши росію державою-спонсором тероризму, євродепутати підготують платформу для того, щоб путін і його уряд відповіли за терористичні злочини перед міжнародним трибуналом.

рф не приховує свої злочинні діяння і говорить про це відкрито.

17 листопада росія зізналася у тероризмі. Прес-секретар президента рф заявив, що ракетні удари завдаються росією по об'єктах інфраструктури України, тому що вони нібито «безпосередньо чи опосередковано стосуються її військового потенціалу».

Очікуємо, що 23 листопада на засіданні Європарламенту, яке відбудеться у Страсбурзі, депутати ухвалять Резолюцію щодо визнання росії країною-спонсором тероризму.

Закликаю колег з Європейського парламенту підтримати вже узгоджену Резолюцію про визнання росії державою-спонсором тероризму, адже у розв'язаній війні проти України росія не гребує ніякими методами, включно з терористичними.

 

Заступник Голови Комітету                                                         О. МОШЕНЕЦЬ