Закрити небо над Україною – це наш найбільший виклик сьогодні!

16 листопада 2022, 20:11

 

266-ту добу Україна боронить свою незалежність і територіальну цілісність. Минула доба вкотре показала справжнє обличчя російської федерації - як терористичної держави. У вівторок, 15 листопада, російські війська здійснили одну з наймасованіших ракетних атак із початку війни.

Під вогнем опинилися житлові будинки громадян та об'єкти критичної інфраструктури Київської, Житомирської, Рівненської, Вінницької, Полтавської, Львівської, Хмельницької та інших областей нашої країни. Ворог випустив понад 90 ракет Х-101 і «Калібр» та понад десять ударних БпЛА.

За інформацією Міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського, унаслідок масштабної атаки російськими ракетами 15 листопада завдано шкоди близько 30 об’єктам,  зафіксовано шість травмованих та одну особу, яка загинула. Більше того, внаслідок вчорашнього ракетного обстрілу, одна ракета впала в прикордонному районі Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

На жаль, росія не зупиняється у своїх терористичних діях. Разом з тим, Збройні сили України роблять все можливе та надможливе, щоб зупинити російську агресію в Україні.

За повідомленням речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната,  українські захисники збили 73 ракети із понад 90 та приземлили всі ворожі «шахіди».

Збільшення відсотка знищення ракет в Україні свідчить про покращення української протиповітряної оборони за останній місяць. Український Генштаб пояснив це покращення ефективністю західних систем протиповітряної оборони.

Вчорашня масована атака росії вкотре показала, що Україна ще більше потребує закриття повітряного простору, оскільки російська агресія створює ризики і для наших країн-сусідів.

Висловлюю щирі співчуття нашому дружньому польському народу, Вибух на Польській території - це однозначно результат путінського терористичного режиму.

Я закликаю наших союзників закрити небо над Україною. Сьогодні це стало нашим найбільшим спільним завданням та викликом.

Протиповітряні та протиракетні системи в Україні мають бути посилені ще й натівською авіацією. Захистимо Україну – захистимо Європу! Тільки разом, об’єднавшись ми зможемо зупинити ворога.

 

 

Перший заступник Голови Комітету                                                 Я. Юрчишин