Світ має знати про звірства росії в Україні та реагувати на них

21 вересня 2022, 17:16

 

З першого дня повномасштабного вторгнення на територію України російські війська мародерять, вбивають, калічать і катують мирних жителів. Деокуповані на початку вересня міста Харківської області стали черговим свідченням воєнних злочинів росії та відсутності у росіян будь-яких моральних орієнтирів.

В Ізюмі працівниками правоохоронних органів виявлено близько 450 могил цивільних жителів та військових ЗСУ. За інформацією поліції Харківської області, станом на 20 вересня, з місця масового поховання вилучено 263 тіла загиблих, у тому числі тіла двох дітей. Загиблі мають ознаки катувань, зокрема, у деяких зв’язані руки, є кульові отвори, переломи, мінно-вибухові травми.

Також, в Ізюмі, Балаклії, Куп’янську та Козачій Лопані правоохоронцями виявлено понад 10 катівень, облаштованих у підвалах залізничного вокзалу, місцевого магазину, райвідділку поліції. У катівнях окупанти утримували та катували місцевих мешканців, які відмовлялися з ними співпрацювати. Серед постраждалих є також іноземні громадяни - семеро громадян Шрі-Ланки, студенти медичного коледжу.

Поліцейські встановили, що до катувань причетні працівники російського спецпідрозділу омон, фсб, військовослужбовці так званої «лнр» та підрозділи росгвардії.

Нажаль, подібні моторошні факти російської агресії ще матимуть місце, позаяк воєнні дії тривають і є територіальні громади, які перебувають у тимчасовій окупації. Проте, українські військовослужбовці роблять все можливе, аби не дати ворогу просунутися вглиб країни і звільнити захоплені росією території.

Перемоги можна досягти лише активними та рішучими діями. І такими діями сьогодні має стати восьмий санкційний пакет Європейського Союзу та збільшення військової допомоги Україні, передусім прискорене надання систем ППО. Закликаємо уряди і парламенти всіх країн якнайшвидше реагувати на злочини агресора проти мирного населення України.

 

Заступник Голови Комітету                                                             О. МОШЕНЕЦЬ