Україна повернеться до мирного життя, а відповідальні за війну росіяни ще довго потерпатимуть від євросанкцій

15 вересня 2022, 15:19

Триває 204 доба повномасштабної війни росії та героїчного протистояння ворогу, який вже давно втратив свій моральний облік перед усім світом.

Заподіяння російською армією Україні багаточисленної шкоди, страждань, а також численних втрат, звірства окупантів по відношенню до людей, що  свідчать про їх поневолення, примусову працю, крадіжки дітей, зґвалтування жінок та вбивства чоловіків, це все - геноцид  українського народу.

Увесь демократичний світ продовжує підтримувати Україну фінансово, гуманітарно, а також зброєю, яка допомагає українцям більше всього і зіграла важливу роль у спроможності захищати свою землю.

Наразі, важливу роль у протидії російській агресії також відіграють запроваджені Європою санкції.

Нещодавно Європейський Союз продовжив санкції проти юридичних і фізичних осіб, які відповідальні за війну росії проти України, продовживши обмеження до 15 березня 2023 року.

Існуючі обмежувальні заходи передбачають обмеження на поїздки для фізичних осіб, заморожування активів, заборону на надання коштів або інших економічних ресурсів,  перерахованим фізичним та юридичним особам. Санкції продовжать застосовуватися до 1206 фізичних та 108 юридичних осіб.

На сьогодні Латвія, Чехія, Литва, Польща, Словаччина, Данія, Бельгія, Нідерланди, Естонія вже обмежили видачу віз росіянам. У списку «лояльних» країн Євросоюзу, які все ще оформлюють та продовжують приймати документи росіян, зокрема: Італія, Іспанія, Греція, Німеччина і Франція.

В Європарламенті у своєму щорічному зверненні «Про становище Союзу», який відбувся 14 вересня, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн наголосила: «російська економіка знаходиться в «реанімації». Промисловість росії впала на коліна. І кремль - це той, хто супроводжував російську економіку на цьому шляху руйнування. Це ціна путінського шляху до смерті і руйнування. І я хочу чітко заявити, що санкції нікуди не подінуться. Настав час для нас проявити рішучість, а не умиротворення».

Відсьогодні пані Урсула втретє перебуває з візитом у Києві, і ми розраховуємо на підтримку Європарламенту в подальшому збереженні єдності у питанні протидії російській агресії.

Щиро вдячний лідерам багатьох країн світу за необхідну допомогу, а також висловлюю окрему подяку президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн за прикуту увагу та небайдужість до Українського народу.

 

Перший заступник Голови Комітету                                              Я. ЮРЧИШИН