російські військові наражають мільйони людей на ризик ядерної катастрофи

09 серпня 2022, 09:28

 

Сьогодні 167-й день Великої війни, яку розпочала росія на території України.

російські військові обстрілюють Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС), яку захопили 4 березня 2022 року, чим створюють вкрай небезпечну ситуацію, порушуючи усі принципи безпечної роботи АЕС. 

російські окупанти завдають удари по українських військових та мирних об’єктах із військової техніки, яка встановлена на ЗАЕС. Таким чином вони використовують атомну станцію, як "ядерний щит", оскільки Збройні сили України не завдають ударів у відповідь, щоб не спричинити катастрофу.

Натомість росія обстрілює Запорізьку атомну електростанцію і наражає весь світ на небезпеку. Більш того, росіяни не приховують своїх планів і вже відкрито шантажують увесь світ, заявляючи про мінування Запорізької АЕС та готовність її підірвати. Необхідно припинити ядерний тероризм росіян!

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, територія Запорізької АЕС — замінована, співробітники станції піддаються катуванню та насильницьким зникненням, їм надходять погрози. Така ситуація загрожує життю співробітників ЗАЕС та перешкоджає стабільній роботі об’єкта.

росія повинна відповідати за створення ядерної загрози для світу. Необхідно застосувати жорсткі санкції проти всієї російської атомної галузі – від "Росатома" до всіх пов’язаних компаній та осіб. Це питання глобальної безпеки. Той, хто створює ядерні загрози для інших народів, сам нездатний безпечно використовувати атомні технології, — наголосив Президент України Володимир Зеленський. 

Лише рішучі спільні дії світової спільноти, ООН і МАГАТЕ, зможуть вберегти мільйони людських життів. 

Заради безпеки Європи і всього світу закликаю світових лідерів рішуче засудити дії російських окупаційних військ на ЗАЕС та примусити росію припинити обстріл Запорізької АЕС, звільнити її й передати об’єкт під контроль України. 

 

Заступник Голови Комітету О. МОШЕНЕЦЬ