російська пропаганда – це зброя масового ураження!

04 серпня 2022, 14:45

Неможливо підібрати жодних слів, щоб висловити, яку нестерпну біль сьогодні терпить Україна.  Оленівка, Вінниця, Миколаїв, Кременчук, Маріуполь, Буча, Бородянка, Ірпінь… Де ж та межа лютим звірствам росії, які не вкладаються у людську свідомість та здоровий глузд? 

Намагаючись самоствердитись як «монархічна імперська держава» ціною української крові, закатованих солдат, зґвалтованих жінок, варварськи вбитих мирних людей та дітей, рф невпинно продовжує спроби знищити Україну, її народ, культуру, мову, цінності, свободу.

Цинічну роль у російсько-українській війні відіграє російська (кремлівська) пропаганда, яка використовує протиправні методи та прийоми розповсюдження інформації.

Тотальна брехня, у тандемі з цензурою, націлена на масову маніпуляцію свідомості людини, змінення її мислення, формування суспільної думки в інтересах владної верхівки кремля, намагається схвалити зовнішню агресію рф та загарбницьке вторгнення її військ на територію України.

російська пропаганда несе злочинну та тотальну дезінформацію не тільки в рф, а й далеко за її межами, оскільки розповсюджується щонайменше 40 мовами світу у 160 країнах, стаючи таким чином зброєю масового ураження.

Під приводом вигаданого «геноциду» населення Луганської та Донецької областей, росія вдалась до повномасштабного вторгнення в Україну шляхом проведення так званої «спеціальної військової операції» з метою запобігання та покарання за начебто акти «геноциду», що не підтверджені жодними фактичними доказами. 

Завдяки кремлівській пропаганді, рф намагається приховати страшні воєнні злочини, вчинені в Україні, а також виправдати свої поразки на фронті.

Так, росія бреше про звірства у Бучі, щоб приховати військові злочини своїх солдатів-нелюдів, називаючи це українською провокацією, установкою на розв’язання Третьої світової війни, скоординованою атакою західних ЗМІ, відвернення уваги від «біологічних лабораторій США» в Україні тощо.

росія бреше про удар по цивільних у Вінниці, виправдовуючи свій обстріл високоточними ракетами тим, що на момент атаки на військовому об'єкті проходила нарада командування українських повітряних сил із представниками іноземних постачальників озброєнь з питань передачі ЗСУ чергової партії літаків, засобів ураження, а також організації ремонту українського авіаційного парку.

росія бреше, що Київ шантажує світ продовольчою кризою, а голод у світі почнеться не через так звану «спецоперацію», а через те, що Україна блокує експортні шляхи, які особисто і замінувала.

Жахливий злочин в Оленівці, де в шалених муках загинуло пів сотні наших полонених, сколихнув своєю жорстокістю та нелюдством весь світ. 

росія знову бреше, звинувачуючи у всьому ЗСУ. Однак світ не повірив такій брехні. Західні лідери засудили черговий воєнний злочин російської федерації.

Усією Європою пройшли акції, присвячені цій трагедії. Париж, Берлін, Гамбург, Лондон, Варшава, Краків - тисячі мітингувальників із українськими прапорами та роздрукованими світлинами звірства в Оленівці вийшли на центральні вулиці міст, вшанували пам’ять убитих бійців, а також закликали Захід якомога швидше надати необхідну обіцяну Україні зброю.

росія – країна-терорист, росія – держава-агресор, яка не має права на існування як держава у такому вигляді, якою вона є сьогодні. 

Я закликаю світових лідерів та всю міжнародну спільноту не вірити російській пропаганді, а також поширювати правду про злочинні дії цієї країни. росія має понести справедливе покарання за кожен вчинений нею злочин, за кожне відібране та зламане українська життя.

Тож зупинимо разом це зло світового масштабу, яке заради втілення своїх амбіцій, намагається дезінформувати весь світ, породжуючи цинічну та злочинну брехню! 

Перший заступник Голови Комітету  Я. ЮРЧИШИН