Для перемоги у війні багато зброї не буває!

29 липня 2022, 17:13

 

 Увесь світ об'єднався навколо України, яка стала взірцем у своєму прагненні бути вільною і незалежною та, за будь яких умов, зберегти свою історію та державність. 

В жилах кожного українця тече жовто-блакитна кров, що несе у собі козацький дух, свободу та незламну любов до своєї держави. Це може означати лише одне – ніякий ворог нас не здолає!

156 день Україна тримає оборону. Наші захисники завдають російським загарбникам потужних нищівних ударів. Чого лише варта проведена операція з відрізання херсонського угрупування росіян від постачання, у якій з хірургічною точністю, Збройні Сили України влучили в Дар’ївський міст через Інгулець та завдали бездоганних ударів по Антонівському мосту, що був ключовим для переправи окупантів через Лівобережжя до Херсона. Таким чином, наші оборонці вже тримають під вогневим контролем стратегічно важливі логістичні та транспортні шляхи, які мають для ворога критичне значення, що не дає йому можливості маневрувати, підтягувати сили та боєприпаси. 

Так окупанти поступово втрачають ключові позиції на фронті. Однак, продовжують невпинно обстрілювати мирне населення та об'єкти цивільної інфраструктури.

Тільки учора, у День української державності, росія випустила по території України два десятки ракет, завдавши ударів по Київщині, Кропивницькому та Миколаєву, при цьому, продовжуючи безглуздо і жорстоко штурмувати Донбас.

Саме тому нам сьогодні життєво необхідна будь-яка підтримка наших міжнародних партнерів, які чудово розуміють, що дикунські дії росії та її загарбницька політика несуть неабияку загрозу міжнародному правопорядку, миру та стабільності в усьому світі. Тож наша сила у нашій єдності.

Я дякую нашим міжнародним друзям за надану допомогу, зокрема, за своєчасне постачання необхідної нам зброї. 

Так, саме завдяки своєчасному постачанню ракетних систем залпового вогню М142 HIMARS, українській армії вдалося стабілізувати ситуацію на фронті та успішно зруйнувати логістику російських окупантів, а завдяки  ракетам Harpoon, нашим військам вдалось повернути контроль над островом Зміїний та запобігти нападу на Одесу.

Україна як ніхто потребує зброї, якої у війні багато не буває. Забезпечення України потужною зброєю - це інвестиція у світову безпеку. Україна має потенціал для Перемоги!

Сьогодні, 29 липня, відзначають День Сил спеціальних операцій Збройних сил України.  Сили спеціальних операцій – це окремий рід сил ЗСУ, який було створено у 2016 році. До складу ССО входять частини спеціального призначення та підрозділи інформаційно-психологічних спеціальних операцій. Гаслом Сил спеціальних операцій ЗСУ обрано бойове гасло Святослава Хороброго – «Іду на ви!».

Починаючи від 24 лютого цього року Сили спеціальних операцій активно включились у боротьбу з окупантами, щодня захоплюючи та знищуючи колони ворожої техніки та живої сили противника.

Варто згадати про важливу участь українських ССО у спецоперації на острові Зміїний, після успішного проведення якої на острові замайоріли українські прапори, а також стяг центру спеціального призначення ССО України. 

Зі святом вас наші хоробрі Воїни! 

Я дякую за ваш героїзм, сміливість та відвагу, за те, що ви так самовіддано щодня наближаєте нашу країну до Перемоги у цій запеклій боротьбі за рідну землю.

 

Заступник голови Комітету О. МОШЕНЕЦЬ