Країна, яка живе минулим, заслуговує на співмірний рівень економічного і соціального розвитку

13 липня 2022, 13:33

 

Найвищою цінністю будь-якої держави є людина, її життя, здоров’я, честь і гідність, недоторканість та безпека. Усе це стосується будь-якої цивілізованої країни, окрім росії. Яка з 24 лютого і дотепер демонструє світу справжнє обличчя – обличчя диктатора, агресора і терориста. Держави, для якої людське життя нічого не вартує.

Під вигаданим приводом «демілітаризації та денацифікації» росія знищує цілі міста України та мирних жителів. Згідно інформації Управління Верховного комісара ООН з прав людини, за час війни росія завдала фізичної шкоди здоров’ю щонайменше 6 263 цивільним громадянам та понад 4 889 – позбавила життя, серед них 335 дітей.

До такої кількості загиблих та поранених призводять свідомі масовані обстріли житлових будинків та цивільної інфраструктури зброєю з великим радіусом ураження. Для агресора не є винятками ані медичні заклади, ані школи чи садочки. Демонструючи тактику "війни на винищення" окупантами повністю зруйновано 122 медичних заклади та ще 817 пошкоджено. На відновлення та відбудову, за підрахунками Міністра охорони здоров’я України В. Ляшка, необхідно 51,136 млрд гривень. Окрім того, пошкоджено 481 аптеку і 43 зруйновано вщент.

Держава, що спрямовує економічний потенціал на вбивства тисяч людей та руйнування мирних міст, не гідна розвитку на рівні з демократичними країнами.

З часу повномасштабного вторгнення росії в Україну, за даними проекту KSE Institute «Самосанкції», 1 157 компаній відмовились фінансувати "воєнну машину" та згорнули операції на ринку росії, ще 469 компаній скоротили поточні операції та призупинили нові інвестиції. Проте ще 709 компаній продовжують бізнес з агресором.

Серед тих, хто не поспішає виходити або скорочувати свою діяльність на ринку країни-агресора є компанії, що вважають своїм покликанням захист та покращення здоров’я людей, а також інноваційний розвиток сфери охорони здоров’я. До таких, зокрема, належать: глобальна компанія Align Technology (США) – спеціалізується на виробництві 3D цифрових сканерів і прозорих елайнерів Invisalign, що використовуються в ортодонтії; компанія B. Braun (Німеччина) – виготовляє медичну продукцію для анестезії, ентерального та перентерального харчування, інфузійної терапії, гігієни та санітарії (асортимент налічує 5 000 різних продуктів); компанія Angelini Pharma (Італія) – лідер у галузі охорони здоров’я, зокрема психічного здоров’я; фармацевтична компанія Berlin-Chemie (Німеччина) – інноваційний виробник ліків; компанія Bionorica (Німеччина) – провідний виробник лікарських засобів рослинного походження; міжнародна компанія Biocodex (Франція) – розробник, виробник та розповсюджувач високоякісної фармацевтичної продукції.

Звертаюсь до компаній, що залишаються працювати на ринку рф, і закликаю наслідувати приклад сотень компаній, що залишили російський ринок та посилити санкційний тиск проти агресора.

росія повинна заплатити високу ціну за свої дії в Україні. Чим більше компаній долучиться до процесу санкціонування агресора, тим ефективнішим буде вплив.


Заступник Голови Комітету                                                 О. МОШЕНЕЦЬ