Наша єдність зупинить огидне варварство росії

08 липня 2022, 15:31

 

Війна на території України не припиняється вже понад чотири місяці. Варварства росії також не припиняються. Систематичність та масовість обстрілів цивільних об’єктів, вбивства та катування та інші заборонені методи ведення війни свідчать про наявність у керівництва росії конкретної цілі – знищення українців як нації.

         У давніх греків та римлян варварами були всі, хто не поділяв їхньої мови та культури. Ними називали жорстоких людей, які нехтують досягненнями цивілізації, зневажають науку, прогрес і гуманізм та бачать сенс свого існування в загарбництві, жорстоких війнах, руйнуванні того, що створили інші народи.

         Сьогодні варварами сміливо можна називати тих, хто намагається окупувати нашу землю.

         Українці ніколи не забудуть Бучанську різанину, Ірпінську трагедію, вбивства на Чернігівщині та Сумщині, жахи Маріуполя з авіаударами по пологовому будинку та Драмтеатру, безжальний розстріл на вокзалі в Краматорську, палаючий торговий центр в Кременчузі, всі звірства та варварство.

         На окупованих територіях рашисти створюють катівні, де люди перебувають у жахливих нелюдських умовах: люди закриті в тісних камерах два на три метри по десять осіб. Майже не отримують води та їжі. Їх не виводять на вулицю. Вони не мають жодного доступу до нормальної медичної допомоги і наражаються на різні форми тортур — від психологічних до фізичних.

         Щодня окупанти наносять ракетні удари по цивільним об’єктам, руйнуючи житлові будинки, школи, лікарні, дитячі садки, університети тощо.

         6 липня армія путіна здійснила цинічний та варварський обстріл харківського педагогічного університету.

          «Сьогодні в Харкові російським ракетним ударом було зруйновано педагогічний університет – головний корпус, лекторії, університетський музей, наукову бібліотеку. Це з точністю до 100% характеризує російське вторгнення. Якщо давати визначення тому, що таке варварство, цей удар підходить найбільше. Тільки ворог цивілізованості й людяності може робити такі речі — бити ракетами по університету, по педагогічному університету», – заявив Президент України Володимир Зеленський.

         Огидним варварством росії Президент США Джо Байден назвав дії країни-агресора, яка 26 червня нанесла ракетні удари по Києву та інших містах України саме під час саміту G7.

         Це ще раз підтверджує той факт, що одним з головних завдань для західних лідерів є збереження згуртованості у протидії росії та у допомозі Україні.

         Сьогодні, 8 липня, в Україні відзначають День родини.

Саме родина є однією з тих цінностей заради чого Українці віддають своє життя у цій невиправданій війні. Українські родини сьогодні втрачають своїх дітей, батьків, синів та дочок заради одного – заради України.

         Сила та мужність Українців, які вірять у свою країну дає натхнення всьому світу для об’єднання заради перемоги над ворогом, щоб зупинити варварство у XXI столітті.

 

Заступник голови Комітету        О. МОШЕНЕЦЬ