Статус кандидата в члени ЄС: нові перспективи і виклики для України

24 червня 2022, 13:03

 

Україна четвертий місяць протистоїть російському повномасштабному вторгненню, захищаючи власні території та й, без перебільшень, Європу від загарбницьких амбіцій країни-агресора.

23 червня 2022 року лідери Європейського Союзу на саміті в Брюсселі підтримали надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу. 

Вдячна членам Європейського Союзу за ухвалене рішення. Це підтверджує, що найбільшого значення для європейської спільноти мають демократичні цінності та політичні прагнення держави і її народу.

Отримання Україною у цей історичний момент статусу кандидата в члени ЄС є важливим меседжем для світу, що не тільки Україна прагне стати частиною європейської спільноти, а й Європа пов'язує своє майбутнє з Україною.

Набуття статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу відкриває для України нові можливості доступу до фінансових ресурсів, значення чого не можна переоцінити в умовах руйнування російськими військами українських міст та сіл, жител українців, об'єктів інфраструктури нашої країни.

Покращиться й інвестиційний клімат, адже умови ведення бізнесу будуть більш зрозумілими для іноземних інвесторів, в першу чергу з тих держав, що вже входять до Європейського Союзу.

Вдячні членам Європейського Союзу за довіру та визнання досягнень України у захисті демократичних цінностей, а також за готовність у подальшому підтримувати розбудову України.

Україна готова до продовження реформування законодавства та виконання політичних умов, необхідних для повноцінного входження до складу ЄС.

Підтримка такого потужного об'єднання, як Європейський Союз, є вкрай важливою для продовження боротьби нашої країни за свободу, суверенність і захист європейських цінностей. Україна заслуговує бути членом Європейського Союзу!



Заступник Голови Комітету  О. МОШЕНЕЦЬ