Спонсори війни. Підтримка російського туризму – підтримка геноциду проти українського народу

21 квітня 2022, 12:54

Триває 56-та доба мужнього протистояння українців та всіх небайдужих війні розв’язаній росією в Україні.  

Реалізуючи так звані «шляхетні» цілі, так званої «спецоперації», окупант знищує все, до чого може дотягнутися. Підступність російських військовослужбовців та вчинені ними злочини проти людяності кров’ю вписані в світову історію – Бучанська різня, Ірпінь, Гостомель, Бородянка, Волноваха, блокада міст Маріуполя та Тростянця, масштабні обстріли Харкова, Чернігова, Краматорська та інших міст і сіл України.

За цей короткий час, за даними  Управління Верховного комісара ООН з прав людини, в Україні загинуло 2 224 цивільні особи, і ще 2 897 мирних жителів отримали поранення. За даними ювенальної прокуратури України, під час війни загинуло 208 дітей, а 376 – було поранено.

Проте ми усвідомлюємо, що наші втрати серед мирного населення, на превеликий жаль, більші. За оціночними даними, в Маріуполі могло загинути від 10 до 20 тисяч цивільних. Тобто загальні людські втрати вимірюються вже цілими містами...

Звільнені від окупантів території й житлові будинки Київської, Чернігівської та Сумської області зберігають десятки тисяч смертоносних «нагадувань» про їх присутність. Щодня українські сапери знешкоджують по 4-5 тисяч вибухонебезпечних предметів. Вибухотехніки знаходять заміновані дитячі іграшки, пральні машини, мішки з картоплею, дитячі майданчики.

Окупанти не гребували мінувати навіть трупи людей і тварин. Мають місце непоодинокі випадки підриву мирних жителів, особливо дітей, на мінометних мінах чи розтяжках.

Зруйновані українські міста нескоро зможуть відвідати туристи, а загиблі дорослі та діти ніколи не втілять у життя свої плани подорожувати світом, побувати у Туреччині, Хорватії, Шрі-Ланці чи Чорногорії.

Але не дивлячись на світовий осуд війни в Україні та безпрецедентні санкції, росіянам, які масово підтримують агресію: «ты давай там украинских баб насилуй и мне ниче не говори. Понятно? Главное предохраняйся там», «нет, вы не убиваете гражданских и детей… Вы фашистов убиваете, бл*дь, поверь мне», «а чё там, кого-нибудь хлопнуть, золото там, деньги, че-нибудь украсть там можно?» (із перехоплених та оприлюднених СБУ записів) й досі доступні такі життєві радості, як туризм.

Туреччина планує прийняти в поточному році близько 2 мільйонів російських туристів. Для цього планується ввести в дію трьохетапну дорожню карту, яка передбачає: кредитування турецьких туроператорів на ринку РФ (Anex, Pegas і Coral), додаткові чартерні рейси Turkish Airlines для росіян та більше того — створення окремої авіакомпанії, що дозволить організувати відпочинок додатково ще 1 мільйону російських туристів.

Також повітряним шляхом забезпечують доступ росіян, зокрема, до країн ЄС, Канади та США авіакомпанії Etihad Airways, Emirates, Qatar Airways, EL AL, Air China, China Southhern Airlines та China Eastern Airlines.

Не призупинили готельний бізнес в росії й деякі світові мережі Marriott Hotels, HYATT Hotels, Wyndham, Hilton Hotels & Resorts і Radisson.

Сьогодні кожна з цих компаній, яка платить податки у рф, робить внесок до військового бюджету агресора, який завжди був пріоритетом для російського уряду. Співпраця з країною-терористом рано чи пізно, але зруйнує імідж цих компаній назавжди.

Українці відстоюють своє право на суверенітет, незалежність, територіальну цілісність та мирне й процвітаюче життя і нам потрібна ваша підтримка. Перегляньте свої рішення та повністю припиніть діяльність у рф.

Заступник Голови Комітету  О. МОШЕНЕЦЬ