Відбулось засідання Робочої групи щодо обговорення законопроектів про удосконалення існуючої системи управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів

11 листопада 2021, 17:51

 

 

У засіданні Робочої групи взяли участь Голова Комітету Радіна А.О., Голова підкомітету з питань правового регулювання та аналізу діяльності спеціальних органів у сфері запобігання і протидії корупції Ткаченко О.М., Голова Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Іонушас С.К., заступник Голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Павлюк М.В., тимчасово виконуючий обов’язки Голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів Жоравович Д.О.

Під час засідання обговорено проекти законів «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо переліку активів, які передаються в управління до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів» (реєстр. номер 5825) та «Про внесення змін до статті 100 Кримінального процесуального кодексу України щодо переліку активів, які передаються в управління до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів» (реєстр. номер 5826).

Учасники засідання обговорили пропозиції, що надійшли від Верховного Суду України, Міністерства юстиції України, Офісу Генерального прокурора України, Національного антикорупційного бюро України, Державного бюро розслідувань, Національної поліції України, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого університету до вказаних законодавчих ініціатив.  

За результатами засідання його учасники дійшли згоди про нагальну необхідність законодавчого удосконалення існуючої системи управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів із урахуванням усіх пропозицій.