Третій місяць Україна виборює свою свободу. Українська армія 70-й день мужньо тримає оборону.

Окупанти «відзначилися» звірствами та геноцидом. Вони руйнують наші міста, вбивають та катують без жалю цивільних людей, ґвалтують жінок, викрадають дітей, розстрілюють біженців та захоплюють гуманітарні колони. Ворог підриває університети, лікарні, музеї, школи, житлові квартали тощо.

Під маскою добра росія нищить Україну.

За інформацією Управління Верховного комісара ООН із прав людини через повномасштабну війну в Україні вже загинуло 3 тис. 153 та поранено 3 тис. 316 цивільних людей. Однак організація наголошує, що реальні цифри – значно вищі.

Окрім того, внаслідок збройної агресії рф проти України постраждали понад 626 дітей, з яких, 220 дітей загинули та понад 406 зазнали поранень. На жаль, ці дані не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій.

Майже весь світ сьогодні підтримав Україну та не залишається байдужим до жахіть цієї війни, що дає нам сили йти до перемоги.

Я дякую усім країнам, які активно підтримують та допомагають Україні у боротьбі з агресором. Дякую союзникам та партнерам, які запровадили жорсткі для російської економіки пакети санкцій, а також експортні обмеження.

Сьогодні, як ніколи, росія живе в умовах наймасштабніших в історії санкцій. І як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, під впливом міжнародних економічних санкцій економіка росії вже відчутно деградує. Від жорстких санкцій в росії страждають галузі, залежні від технологій та комплектування іноземного виробництва.

Однак російська федерація робить все можливе, щоб обійти негативний вплив запроваджених санкцій, намагаючись залучити країни, з якими має зв’язки в рамках міжнародних союзів, зокрема (ОДКБ) – Організації договору колективної безпеки (Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан).

Так, за повідомленням розвідки України, москва планує організувати у країнах ОДКБ виробництво складових частин до російської продукції військового та подвійного призначення, передусім тієї, яка потребує використання іноземних комплектуючих. Крім того, це посилить економічну залежність країн членів ОДКБ від рф, що також відповідає інтересам кремля.

Також у москві ведуться переговори з Грузією, Вірменією та Азербайджаном для реекспорту російської продукції на міжнародні ринки. Постачання планується здійснювати під виглядом грузинської, вірменської та азербайджанської продукції та експортувати її до третіх країн. На території цих країн вже створено понад 200 компаній.

Вірменія створює сприятливі умови для ведення бізнесу російськими компаніями насамперед в ІТ-сфері. З початку широкомасштабної агресії рф проти України до Вірменії прибуло близько 85 тис. російських громадян та 113 ІТ-компаній. Російські громадяни створили близько 1 тис. приватних підприємств та понад 250 ТОВ на території Вірменії, які сплачуватимуть податки до бюджетів обох країн – Вірменії та росії.

Більше того, як повідомляє ВВС News Україна, одна з найбільших енергетичних компаній Німеччини Uniper заявила, що готується купувати російський газ за допомогою платіжної системи, що може підірвати санкції ЄС.

Найближчим часом Україна очікує на новий санкційний пакет від Євросоюзу з чіткими кроками для блокування доходів росії. Разом з тим, нам потрібно не допустити обхід санкцій з боку росії та зробити все можливе, щоб санкційні обмеження проти країни – агресора обійти було б неможливо.

Перший заступник Голови Комітету   Я. Юрчишин
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

07 травня 2024 18:44
03 травня 2024 21:40
23 квітня 2024 18:56
23 квітня 2024 16:25
10 квітня 2024 16:58
20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55