Санкції відносно держави-агресора росії та її сателітів можуть бути ефективними лише за умови їх застосування у всіх галузях.

       росія — держава-агресор, яка ще задовго до вторгнення в Україну підсадила на «нафто-газову голку» багато країн світу.

       США та Великобританія вчасно зрозуміли, що така залежність смертоносна та знайшли силу волі відмовитися від неї, тоді як окремі держави Європейського союзу стали дуже залежними від російського газу й до цього часу переконують, що відмовлятися необхідно поступово, щоб економічний ефект не був таким відчутним. Проте й вони вже зрозуміли ціну газової залежності від росії: у ЄС планується лише за цей рік зменшити залежність від російського газу на 2/3.

       У той час, поки політики дискутують щодо нових санкцій для росії та відмови від російського газу, в Україні гинуть невинні цивільні люди. Потік біженців з України збільшує ймовірність виникнення загальноєвропейської гуманітарної катастрофи, яка може коштувати Європі набагато дорожче, ніж тотальне ембарго росії.

       Для відвернення катастрофічних наслідків потрібні перш за все спільні рішучі дії всіх цивілізованих країн та, зокрема, країн європейської спільноти.

       Так, від міжнародної платіжної системи SWIFT мають бути відключеними всі російські та білоруські фінансові установи, зокрема має бути відключеним російський банк «Сбербанк», який частково належить ПАО «Газпром» — одній з ключових компаній, що фінансує війну проти України.

 
        Агресію путінської росії проти України підживлює розрахунок агресора на збереження прибутків від продажу вуглеводнів.

      
Терміново має бути запроваджено ембарго на російські нафту, газ і вугілля, які сьогодні є головним джерелом фінансування війни. Прибутки від продажу вуглеводнів,  у тому числі, використовуються на нові крилаті ракети проти українських населених пунктів.

       Крім того, Європа має припинити взаємодіяти з російськими компаніями і у сфері рибного господарства.

       Зокрема, росія до цього часу бере участь в організації з рибальства у Північно-Західній частині Атлантичного океану (НАФО) та Комісії зі збереження морських живих ресурсів Антарктики (ККАМЛР).

       Генеральна Комісія з рибальства у Середземномор’ї (ГКРС) досі не припинила співпрацю з росією, яка здійснює несанкціонований рибний промисел в українських водах Чорного моря, прилеглих до тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим (Україна).
    
         Будь-яке зволікання дозволяє росії отримувати прибутки ще й з рибного промислу та фінансувати кровопролитну війну з Україною.

        Щоб зупинити війну, вкрай необхідно запровадити всеохоплююче ембарго на будь-які відносини з росією й білоруссю, що дозволить закрити будь-які можливі лазівки (для обходу санкцій).

       Санкції мають стати не тільки жорсткішими, але й охопити ширшу частину російської керівної еліти.

        До санкційного списку має бути включений більш широкий сегмент російських чиновників, у тому числі губернатори та мери, які підтримують політику путінського режиму і є його складовою.
Повне ембарго — це наразі найбільш дієвий спосіб примусити путінізм зупинити вбивства мирних жителів, руйнування будинків, шкіл, дитячих садків та лікарень в Україні.

        Зупиніть убивства наших дітей!

Заступник Голови Комітету  О.Мошенець
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

07 травня 2024 18:44
03 травня 2024 21:40
23 квітня 2024 18:56
23 квітня 2024 16:25
10 квітня 2024 16:58
20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55