Понад місяць Україна в нерівних умовах протистоїть повномасштабному військовому вторгненню Росії.
    Упродовж цього часу основними цілями російського окупанта стали українські міста і села та їх цивільна інфраструктура. З особливим цинізмом ворог тримає на прицілі та хаотично обстрілює густонаселені житлові квартали, медичні заклади, школи, дитячі садочки, заклади культури, об’єкти виробничої інфраструктури тощо. Від обстрілів важкою артилерією, реактивними системами залпового вогню, а також ракетних та авіаударів найбільших руйнувань зазнали прикордонні регіони, зокрема, Харківська, Чернігівська, Херсонська, Миколаївська, Київська, Сумська, Луганська, Донецька області. Частина міст окуповані та оточені військами агресора.
        Останніми днями «рука кремля» простягнулася до західних областей України. Зазнають ракетних ударів Львівська, Волинська та Рівненська області.
   Війна створила на території України безпрецедентні гуманітарні проблеми, що з кожним днем лише посилюються. Ворог прицільно обстрілює та знищує найбільші бази паливно-мастильних матеріалів, супермаркети й продовольчі склади, чимало підприємств опинилося в районах активних бойових дій і змушені були припинити роботу, через бойові дії й масове мінування зменшуються посівні площі.
        Близько 10 млн українців через війну залишили свої домівки, та все що вони мали, вимушено стали внутрішніми переселенцями, в пошуках більш безпечного місця для своїх родин на західній Україні та більше 3,3 млн людей рятуючись від війни виїхали з України.
        Не зважаючи на це Україна продовжує ЖИТИ, за різних умов за місяць війни народилося понад 15 тисяч немовлят. Держава залучає всі свої ресурси на підтримку логістики для поставки товарів, відбудову ефективної роботи необхідних підприємств. Увесь цивілізований світ згуртувався надаючи Україні військову, фінансову та гуманітарну допомогу. Сусідні до нас країни надали притулок чисельній кількості українців. Ми вдячні всім за підтримку!
       Проте нам важко протистояти агресору, чиї річні витрати лише на оборонно-промисловий комплекс сягають близько 60 млрд доларів, що перевищує сукупний бюджет України більш ніж на 15 млрд доларів, та який свідомо, багато років готувався до війни. Не зважаючи на усі наші і ваші зусилля через масштабні руйнування Україна потребує постійної військової (протиповітряні системи, зокрема переносні засоби протиповітряної оборони, літаки тощо), гуманітарної (у вигляді ліків, дитячого харчування та засобів особистої гігієни, пального, продовольства, транспортних засобів тощо) та фінансової допомоги.
      Але найголовніше, щоб усі міжнародні структури були постійно залучені до процесу стримування агресивних дій РФ проти України. Деякі країни мають нейтральну чи неоднозначну позицію у наданні допомоги та протистоянні військовій агресії Росії через свою залежність від неї, тим самим підживлюючи агресора. Врахуйте, для Росії не прийнятна консолідована співпраця й солідарність, у неї немає країн «друзів» чи «братських народів».
     Максимальне протистояння путінській Росії сьогодні – запорука миру у світі завтра.

Перший заступник Голови Комітету  Я. ЮРЧИШИН
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

07 травня 2024 18:44
03 травня 2024 21:40
23 квітня 2024 18:56
23 квітня 2024 16:25
10 квітня 2024 16:58
20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55