Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики, яке відбулося 08 серпня 2023 року

08 серпня 2023, 16:42

У вівторок, 08 серпня 2023 року відбулось засідання Комітету з питань антикорупційної політики у режимі відеоконференції, під головуванням Голови Комітету А. Радіної.

У засіданні взяли участь народні депутати України – члени Комітету, представник Міністерства аграрної політики та продовольства України.

За результатами обговорення законопроектів Комітетом визнані, як такі, що не відповідають вимогам антикорупційного законодавства, а саме:

Проект Закону України «Про державний контроль за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки» (реєстр. № 9139);

Проект  Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення діяльності в галузі державної авіації України» (реєстр. № 9379);

Проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо зміни статусу та порядку формування служби дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя» (реєстр. № 9483-2).

Також, Комітетом висловлено зауваження до трьох законопроектів, зокрема: «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо мінімізації потенційного олігархічного впливу на політичні партії, залучення до діяльності політичних партій осіб з інвалідністю та удосконалення механізму державного фінансування статутної діяльності політичної партії» (реєстр. № 9419-1), «Про внесення змін до деяких законів України щодо пропорційного обчислення страхового стажу особам, які працювали за межами України» (реєстр. № 9453), «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення участі місцевого самоврядування у міжтериторіальному та транскордонному співробітництві» (реєстр. № 9450).

Окрім того, за результатами розгляду, чотири проекти Законів Комітет визнав такими, що відповідають вимогам антикорупційного законодавства.